Markant dyrere: Her vil de tredoble prisen på parkering

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snart bliver det dyrere for disse bilejere at parkere.

Mest læste i dag

Paris' gader vil snart blive et dyrere sted at parkere for SUV-ejere, hvis byens borgere får deres vilje.

I en nylig folkeafstemning har pariserne stemt for at tredoble parkeringsafgiften for køretøjer over 1,6 ton til 18 euro i timen i byens centrum. Dette resultat viser en klar opbakning til Paris' borgmester Anne Hidalgo's grønnere dagsorden, som har til formål at reducere trafikforurening og skabe mere plads til cyklister.

Det skriver Se og Hør.

Kun 5,7 procent af de stemmeberettigede deltog i afstemningen, men 54,55 procent af disse stemte for forslaget.

Interessant nok er elbiler undtaget fra denne høje takst op til en grænse på to ton, hvilket understreger byens fokus på at fremme grønnere transportalternativer.

Borgmester Hidalgo har længe været fortaler for en by, der er mere tilgængelig for fodgængere og cyklister, med flere cykelstier og begrænset plads til biler.

"Jo større de er, jo mere forurener de," sagde Hidalgo om SUV'er, og pointerede de særlige risici, disse køretøjer udgør for cyklister.

Beslutningen har dog skabt splid. Konservative opponenter kritiserer folkeafstemningens udfald som manipuleret, mens bilisternes interessegrupper argumenterer for, at moderne SUV'er forurener mindre end ældre dieselbiler.

Til trods for debatten er det stadig uklart, hvornår de nye parkeringsregler officielt træder i kraft.

Anbefalet til dig