Marlene arvede 187 millioner kroner af sin bedstemor: Det har hun tænkt sig at gøre med 90 % af dem

Af: Mie M.B

|

12/01/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Den unge arving føler ikke hun har fortjent pengene, så i stedet har hun denne plan

Mest læste i dag

Marlene Engelhorn fra Wien vil lade 50 tilfældigt udvalgte østrigere bestemme, hvordan €25 mio. (ca. 187 mio. DKK) af hendes arv skal fordeles. Engelhorn, en efterkommer af BASF's grundlægger, har arvet formuen efter sin bedstemor, Traudl Engelhorn-Vechiatto. Hun mener, det er uretfærdigt, at Østrig ikke opkræver arveafgift. For at håndtere dette lancerede hun initiativet "God Rådgivning for Omfordeling", hvor 50 borgere over 16 år vil blive udvalgt til at diskutere og beslutte omfordelingen. Det skriver BBC.

Invitationsbreve til 10.000 tilfældige borgere er blevet sendt ud, og interesserede kan registrere sig online eller telefonisk. De endelige 50, sammen med 15 reserver, vil bidrage med ideer og deltage i møder i Salzburg fra marts til juni. Arrangørerne siger, at mødedeltagerne vil få dækket alle rejseudgifter samt modtage en godtgørelse på €1.200 pr. weekend. 

Den unge arving ønsker, at udvalgets diskussioner skal udgøre en "tjeneste for demokratiet", og hvis de ikke når til en bredt støttet beslutning, vil pengene gå tilbage til Marlene. Det er uklart, hvor meget af hendes arv der gives væk, men hun har tidligere sagt, at hun ønskede at donere mindst 90%, da hun følte, at hun ikke havde gjort noget for at fortjene formuen. 

Diskussionen om arveafgift i Østrig forbliver kontroversiel, og der er ikke enighed blandt partierne hvordan den bør håndteres. Socialdemokraterne ønsker at genindføre den, mens det konservative Folkeparti afviser og ønsker at lette skattebyrden for borgerne.

Anbefalet til dig