Medie beretter: Putin er uhelbredeligt syg

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Ifølge lækkede optagelser viser det sig angiveligt, at Vladimir Putin er døende.

Mest læste i dag

Der har i flere år været spekulationer om, hvorvidt den russiske præsident Vladimir Putin er ved dårligt helbred. Disse spekulationer er kun blevet intensiveret, siden han i slutningen af februar beordrede sin tropper til at gå ind i Ukraine.

Nu skriver magasinet New Lines, at de er kommet i besiddelse af en lækket lydoptagelse af en oligark med tætte forbindelser til Kreml, der beskriver den russiske præsident som 'meget syg af blodkræft'.

Typen af blodkræft er ikke var specificeret, lyder det fra Sky News, der skriver, at et 'tophemmeligt notat' blev sendt fra FSB's hovedkvarter (Ruslands indenlandske sikkerhedsagentur) til alle dets regionale direktører.

"Notatet instruerede de regionale chefer om ikke at stole på rygter om præsidentens terminale tilstand. Direktørerne blev yderligere instrueret i at aflive ethvert rygter herom, som måtte spredes inden for de lokale FSB-enheder," fortæller Christo Grozev, efterforskningsleder hos mediet Bellingcat.

"Ifølge en kilde ved en af de regionale enheder, der så notatet, havde denne hidtil usete instruks den modsatte effekt, hvor de fleste FSB-betjente pludselig begyndte at tro, at Putin faktisk lider af en alvorlig sygdom."

Mediet fremlægger også detaljerede beviser for fysiske lidelser, som den russiske præsident lider af, herunder observationer om hans gang, hvilket også tidligere har været fremme.

Derudover skriver de også, at han har ændret sit udseende markant på det senere, hvor de særligt fremhæver det faktum, at hans ansigt er betydeligt hævet. Dette antyder, at han bliver nødt til at tage en form for medicin.

"Putin har altid været en meget sund mand med et lidt magert udseende," fortæller Ashley Grossman, professor i endokrinologi ved Oxford University, til New Lines.

"Men i løbet af de sidste par år ser det ud til, at han er blevet fyldt ud i ansigtet og på halsen. Cushingoid-udseende, hedder det, og det er foreneligt med steroidbrug."

Påstandene om Vladimir Putins helbred kan naturligvis ikke bekræftes, og som New Lines skriver, vil de personer i Rusland, der ønsker at vælte Putin, have en egeninteresse i at sprede rygter om, at han er sårbar over for at blive fjernet.

Anbefalet til dig