Medie: Livsfarlig Ebola-lignende sygdom fundet i England

Billedet er et arkivfoto, og stammer ikke fra den omtalte episode i England. (Foto: Shutterstock)
En kvinde er blevet diagnosticeret med en Ebola-lignende sygdom på et hospital i England. Kvinden var netop vendt hjem fra en rejse i Asien.

Mest læste i dag

Et tilfælde af en dødelig Ebola-lignende sygdom er blevet fundet i England. Det har UK Health Security Agency afsløret ifølge Daily Star.

CCHF er en blødningsfeber, der har en relativt høj mortalitet ifølge Statens Serum Institut, og det er netop denne, der er blevet fundet på et hospital i England.

Kvinden, der er blevet diagnosticeret med CCHF, er i øjeblikket under behandling på Royal Free Hospital i London. Det er blevet meddelt, at risikoen for offentligheden er meget lav, eftersom kvinden menes at være blevet smittet under en rejse i Centralasien.

Virussen, som eksperter sammenligner med Ebola, da de begge er blødningsfebre, findes normalt i lande som Afrika, Balkan samt områder i Mellemøsten og Asien. Disse områder er, hvor sygdommen er blevet fundet i en endemisk tilstand.

Det menes, at den hovedsageligt spredes af såkaldte Hyalomma-flåter, som ikke findes i Storbritannien. Derfor er der en meget lille risiko for, at kvinden er blevet smittet i Storbritannien.

"The Royal Free Hospital er et specialistcenter behandling af patienter med virusinfektioner såsom CCHF," fortæller Dr. Sir Michael Jacobs, der er konsulent i infektionssygdomme ved Royal Free London.

"Vores isolationsenhed drives af et eksperthold af læger, sygeplejersker, terapeuter og laboratoriepersonale, og er designet til at sikre, at vi sikkert kan behandle patienter med denne slags infektioner."

Det er kun meget få tilfælde af CCHF, der er blevet fundet i Storbritannien. Faktisk er der kun blevet fundet to andre tilfælde. Det seneste tilfælde var i 2014, mens det første tilfælde var i 2022. Desuden er der ikke fundet beviser for, at nogen sager har forårsaget yderligere smittet.

"Det er vigtigt at være opmærksom på, at CCHF normalt spredes ved flåtbid i lande, hvor sygdommen er endemisk. Den spredes ikke let mellem mennesker og den samlede risiko for offentligheden er meget lav," fortæller Dr. Susan Hopkins, Chief Medical Advisor ved UKHSA.

"Vi samarbejder med NHS om at kontakte de personer, der har haft tæt kontakt med personen forud for bekræftelse af vedkommendes infektion, for at vurdere dem efter behov og give råd."

"UKHSA og NHS har veletablerede og robuste procedurer til håndtering af tilfælde af importeret smitsom sygdom, og disse vil blive fulgt nøje."

Anbefalet til dig