Meghan Markle skriver historie: Bliver den første nogensinde

Foto: Shutterstock

Hertuginden går imod traditionen.

Det er nok ikke gået mange næser forbi, at der er præsidentvalg i USA - kampen mellem Donald Trump og Joe Biden afgøres snart og det er i den forbindelse, at hertuginden skriver historie. Det skriver Mirror

Der er tradition for, at man som medlemmer af den britiske kongefamilie, holder sig politisk neutrale. Hvilket også betyder, at man ikke stemmer ved valg - herunder heller ikke ved præsidentvalg. Men det laver Meghan Markle nu om på.

Den 39-årige amerikanske tidligere skuespiller og nu hertuginde, er nemlig det første medlem af den britiske kongefamilie nogensinde, som stemmer ved et valg.

Læs også

Godt corona-nyt til alle danskere: Nu tilgængelig i hele landet

Det er ikke ulovligt

Ifølge mediet er det ikke ulovligt for medlemmer af kongefamilien at stemme, men der er ikke tradition for at de gør det. Der er nemlig tradition for, at man som royalt medlem holder sig politisk neutral. 

Prins Harry har aldrig stemt, han har tidligere fortalt, at han ikke kan stemme i USA ved dette valg - men han har heller aldrig stemt i Storbritannien. 

Meghan Markle finder det vigtigt, at stemme.

“Når vi stemmer, bliver vores værdier omsat til handling, og vores stemmer bliver hørt. Din stemme er en påmindelse om, at du er vigtig,” siger Meghan. 

Læs også

Er hun prins Christians kommende kæreste?