Mere end 200 børn smittet med coronavirus på sommerlejr

03/8/20 10:04

Per Broch

Foto: Shutterstock
På en sommerlejr i Georgia i USA er mere end 200 børn blevet smittet med coronavirus.

Center for Disease Control and Prevention (CDC) har offentliggjort, at mere end 200 børn er blevet smittet på en sommerlejr i Georgia, USA.

Ud af sommerlejrens mere end 500 deltagere blev i alt 260 mennesker smittet med coronavirus.

Brugen af mundbind har ikke været obligatorisk på lejren, hvilket nu kritiseres fra flere sider. Særligt har CDC været ude med riven i forhold til, at mundbind i ikke har været obligatorisk under aktiviterne indenfor lejrfaciliteterne.

Ligeledes har CDC kritiseret sommerlejrens afvikling og de mange bygninger, der har haft for lidt ventilation i forhold til den plads, der har været til rådighed.

Ifølge CDCs rapport foregik sommerlejren mellem 21. og 27. juni. 

Den 24. juni blev en af teenage-lederne testet positiv for coronavirus. Han havde allerede udvist flere symptomer inden testen. CDC kritiserede, at på trods af, at den smittede unge mand udviste symptomer, så fortsatte han på lejren tre dage yderligere, inden han blev sendt hjem med en positiv coronatest.

Børnene sov i de samme hytter, sang og udførte aktiviteter sammen, hvilket også har bidraget til spredningen af virussen. Børnene mellem seks og 10 år havde den højeste infektionsrate (51% af samtlige deltagere var smittet), efterfulgt af unge i alderen 11 til 17 år - 44%.

CDC konkluderer, at hvad der skete i dette udbrud viser, at børn i alle aldre er følsomme over for den nye coronovirus. Især når de samles i store grupper.