Milliardærarving af verdenskendt brand i strid med fond: Vil adoptere 51-årig mand

Af: Mie M.B

|

20/12/2023

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Den 51-årige gartner står til at arve milliarder - hvis sagen vel at mærke går igennem

Mest læste i dag

Den knap så kendte arving til det luksuriøse håndtaskemærke Hermès, Nicolas Puech, står lige nu i en offentlig strid med den velgørenhedsfond, han selv etablerede. Striden er opstået efter offentliggørelsen af en rapport om, at han planlægger at skære i fondens finansiering og i stedet adoptere sin 51-årige tidligere gartner og efterlade ham milliarder. Det skriver The Guardian.

Den 80-årige Puech, en ellers anonym femte efterkommer af Thierry Hermès, stifteren af Hermès i 1837, er i gang med den juridiske proces for at formelt adoptere den unavngivne tidligere gartner og agter at efterlade ham halvdelen af sin formue på 12 milliarder euro.

Puech, der selv er uden børn, forsøger at ophæve en "successionsaftale," han indgik med den velgørende organisation, han grundlagde i 2011 for at støtte "beskyttelsen og fremmelsen af den offentlige debat."

Isocrates Foundation, hvor Puech fungerer som præsident, har formelt "modsagt" sin stifters beslutning om at annullere arvekontrakten.

Fonden, etableret til at finansiere og støtte offentlig interesse journalistik samt civilsamfundsorganisationer, der arbejder for ansvarlig digitalisering, understreger, at de ikke er i stand til at vurdere processen eller konteksten i Puechs beslutning om at adoptere sin tidligere medarbejder.

Puech har brudt forbindelsen med størstedelen af sin familie, og den unavngivne mand, som han planlægger at adoptere, er af marokkansk oprindelse, gift med to børn.

Puechs aktieandel i Hermès vurderes til omkring 5,7%. Hermès har oplevet en betydelig stigning i markedsværdien på grund af stigende efterspørgsel efter luksusvarer under pandemien. 

Hermès har dog valgt ikke at kommentere sagen.

Anbefalet til dig