Minister udsender advarsel til samtlige ejere af denne iPhone-model

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Advarslen udsendes af en helt særlig årsag.

Mest læste i dag

Der hersker ikke nogen tvivl om, at en iPhone er den mest populære smartphone herhjemme i Danmark.

Men selvom man er det mest populære barn i skolegården, så betyder det ikke, at man kan tillade sig mere end de øvrige børn.

Netop dette er tilfældet, da Apple nu bliver anklaget for, at én af deres modeller udsender for meget stråling, og det menes, at der skal gøres noget ved problemet øjeblikkeligt.

Påstandene fra det franske nationale frekvensagentur, ANFR, går på, at en iPhone 12 udsender for meget stråling i forhold til de fastsatte grænser.

ANFR har hævdet, at iPhone 12, der blev lanceret i 2020, overskrider de fastsatte grænser for elektromagnetisk stråling, som en enhed kan udsende, specifikt i forhold til den mængde energi, der kan optages af den menneskelige krop.

Dette har udløst bekymring og har endda ført til, at den franske minister for digitale anliggender, Jean-Noël Barrot, har udtalt, at han er 'klar til at beordre tilbagekaldelse' af denne model, såfremt Apple ikke retter fejlen omgående. Ministeren mener, at den kan rettes med en 'simpel softwareopdatering', skriver Le Parisien.

I samme ombæring fortæller ministeren, at hvis Apple ikke gør noget inden for de næste to uger, er han klar til at tilbagekalde alle iPhone 12 i landet. Den franske regering har midlertidigt har stoppet al salget af iPhone 12.

Apple er ikke enige i disse påstande og har været hurtige til at modsvare dem. Gennem en udtalelse fremsendt til Le Parisien, understreger selskabet, at iPhone 12 har modtaget certificering fra flere internationale myndigheder, der beviser dens overholdelse af sikkerhedsstandarder.

Desuden påpeger Verdenssundhedsorganisationen (WHO), at der "ikke er noget, der tyder på, at eksponering for lavintensive elektromagnetiske felter er farlige for menneskets sundhed".

Samtidig er dette en hidtil uset situation for Apple, som ikke tidligere har stået over for sådanne anklager fra ANFR. Traditionelt har smartphoneproducenter planlagt opdateringer til deres enheder efter en formel meddelelse fra agenturet for at undgå produkttilbagetrækninger.

Anbefalet til dig