Model mistede begge ben på grund af tampon: Nu åbner hun op

Af: Thea Andersen

|

01/08/2023

Udland
Foto: Instagram
Foto: Instagram
En model fra Californien var ved at miste livet efter at have brugt noget, de fleste kvinder bruger.

Lige nu læser andre også

Lauren Wasser, som fik begge sine ben amputeret som følge af den livstruende bakterietilstand TSS (toksisk shock syndrome), har talt om sin nærdødsoplevelse på The Diary Of A CEO podcast med Steven Bartlett.

Den 35-årige beskrev, hvordan hun først begyndte at føle sig syg og oplevede symptomer, der mindede om influenza. Politiet fandt hende senere bevidstløs, dækket af opkast og afføring på hendes soveværelsesgulv, efter at hendes mor ringede til dem, skriver Mirror.

Lauren blev straks hastet til hospitalet, da hendes kropstemperatur var på 41,6 grader.

På hospitalet fik hun et hjertestop og blev lagt i kunstig koma. En læge bad om at få Lauren undersøgt for at se, om hun havde en tampon i, og efter nogle tests konkluderede lægen, at hun havde TSS.

Efter at være vågnet fra koma fik Lauren den forfærdelige besked om, at skaderne på hendes ben var irreparable på grund af koldbrand, og lægerne ville være nødt til at amputere dem.

"Mine fødder brændte, det var som om, nogen tændte ild i min fod, den brændende fornemmelse var vanvittig. Min højre ben var værre end mit venstre, mine tæer på venstre ben blev violette, men min højre side havde langt mere skade, det kunne man se. Så kom bekymringen om, at de faktisk var nødt til at amputere mit højre ben for at redde mit liv, ellers ville jeg dø," fortalte hun til værten Steven Bartlett.

Senere overhørte Lauren en sygeplejerske tale i telefon om, at hun også skulle have sit venstre ben amputeret. Lauren begyndte at skrige og ville ikke lade dem røre det.

På daværende tidspunkt var der 50 procents chance for at det kunne reddes - men på grund af vedvarende smerter fik hun det amputeret seks år efter.

Modellen har nu viet sit liv til at øge bevidstheden om TSS.

"[Tamponer] er lavet med brug af klorblegemiddel, dioxin og syntetiske fibre, som skaber den perfekte storm i vores kroppe," udtalte hun i podcasten og tilføjede:

"Jeg har samarbejdet med en mor, der mistede sin teenagedatter til TSS, da hun var 18 - Madeline Mosby. Gennem mørket og traumet har vi slået os sammen for at ændre verden og ønsker at arbejde for at få vedtaget love og politikker. Hun har gjort meget af forarbejdet og startet sin fond DontShockMe.org. Vi arbejder på en lov, som vi ønsker at få vedtaget."

Anbefalet til dig