Møder skarp kritik: Bør aldrig vises igen

06/1/21 10:00

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Den ikoniske film, møder nu massiv kritik.

I juleferien blev Grease sendt på britisk tv - og det har nu skabt stort postyr. Seere udskælder nemlig nu serien for at være "voldtægtsagtig", racistisk og homofibisk. Derfor kræver flere seere nu, at den aldrig bliver vist igen.

Tiderne ændrer sig hele tiden og efter blandt andet en ny bølge af MeToo og Black Lives Matter, føler en stor del britiske seere at Grease ikke længere bør sendes på skærmen. På Twitter raser debatten omkring filmen, efter juleferiens visning. Det melder The Sun.

Opfattes som "voldtægtsagtig"

Blandt andet skriver en bruger, at filmen er en af vedkommendes favoritter - men at den er forældret og fordomsfuld over for kvinder. Ikke nok med det, så mener vedkommende også, at filmen er en smule "voldtægtsagtig", her henvises der til en scene hvor John Travolta der spiller Danny, rækker ind over filmens anden hovedperson Sandy, der spilles af Olivia Newton-John - her rører han nemlig ifølge seerne hendes bryst på en "upassende måde".

Denne kommentar står ikke alene, flere mener at filmen er upassende.

” Den her film er alt for sexistisk og hvid, og den burde bandlyses fra skærmen. Vi er trods alt i 2021 lige om lidt,” skrev en anden bruger på Twitter.

Den 42 år gammel film opleves tilsyneladende meget anderledes i dag, end da premieren løb over det store lærred.

De kritiske kommentarer henviser også til specifikke scener i filmen, hvor man ifølge seerne går langt over stregen. Blandt andet i sangen ’Summer Nights’ hvor sætningen ”Did she put up a fight” – ”kæmpede hun i mod” bliver beskrevet som en voldtægtsreference.