Mor gik på 'rengøringsstrejke', fordi manden ikke ville hjælpe: Så traf hun en drastisk beslutning

14/05/2023

Nicolai Busekist

Foto: TikTok
En kvinde undlod at gøre rent i hjemmet i seks dage, fordi hendes mand ikke ville hjælpe. Derefter traf hun en drastiske beslutning.

Mest læste i dag

En viral TikTok-video delt af Lynalice Bandy viser, hvordan hendes hjem ligner en katastrofe. Hun fortæller, at hun har arbejdet 10 timer om dagen seks dage i træk, og hendes mand intet har gjort for at hjælpe.

Videoen viser de fleste værelser i huset, hvor man tydeligt ser, at der ikke er ryddet op eller gjort rent. Derimod er der både mad, legetøj og vasketøj over det hele.

"Shampoo på gulvtæppet på pigernes værelse, og neglelak over det hele. Sakse blev brugt til at klippe i hår, dundyne og betræk," skriver hun.

"Jeg har arbejdet ti timer seks dage i træk. Jeg har kun haft én fridag, hvor jeg lå syg," har hun skrevet til videoen.

"Jeg vil gerne påstå, at jeg ikke er den eneste, der gør rent her, men som du kan se... Disse værelser får ikke særligt meget opmærksomhed, når jeg ikke er her."

Hun siger, at hendes mands undskyldning var, at han havde travlt med sit skolearbejde. Derfor havde han tilsyneladende ikke tid til at se efter børnene.

"Nu da skolen er ovre, har han ikke den undskyldning længere," siger hun, og fortæller, at han bruger al sin tid på 'de fire hjul i vores indkørsel'.

I en efterfølgende video afslører hun ifølge Upworthy, at hun har besluttet at forlade sin mand. Den oprindelig video har fået mere end 17.000 kommentarer, hvoraf flere støtter hende.

"Du fortjener meget bedre, og han fortjener at være alene. Kærlighed til dig fra en, der forlod det liv for næsten 20 år siden. Du vil også nå hertil," skrev en seer

"Du er intet mindre end fantastisk! Bliv ved," lød det fra en anden.

"Det hjem er smukt på grund af dig. Du lægger så meget arbejde i det, og det er uset af mig og andre. Men du fortjener bedre. Jeg er stolt af dig," skrev en tredje.

I kommentarsporet giver mange kvinder udtryk for, at de kan sætte sig ind i Lynalices situation. Det kan de, da de oplever, at situationen er ens hjemme hos dem selv.

Derfor giver mange af dem udtryk for, at de håber, at videoen kan sætte fokus på dette. Flere kvinder mener nemlig, at der er behov for, at deres mænd bliver bedre til at hjælpe til i hjemmet.