Mor i rædsel, da hendes nyfødte stoppede med at trække vejret: Nu advarer forældre mod overset fare

21/1/23 14:10

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Familien havde været i et indkøbscenter med deres to døre, men da de kom hjem var den yngste blevet blå og skummede rundt om munden.

Kirsty og Christopher Clark skulle hjem fra et indkøbscenter, da de endte med at sidde fast i trafikken, hvorfor turen hjem endte med at tage næsten to timer. 

De havde deres datter, Harper, siddende i sin autostol bag i bilen, og hun endte med at falde i søvn.

I kølvandet af at være kommet hjem var Harper endnu ikke vågnet, og forældrene ønskede ikke at vække hende. 

De valgte derfor at lade Harper sove videre i sin stol, som de stillede i stuen.

De skriver Daily Record

Foto: Privat

Foto: Privat

Christopher valgte efter 15 minutter at tjekke, om hun havde det fint, hvorfor han løftede hende ud af autostolen. 

"Min mand tog Harper ud af stolen og satte sig ned. Han kunne med det samme se, at noget var helt galt. Han lagde hende nu, og hun begyndte at sparke ud i luften. Hendes kinder var helt røde," udtaler Kirsty ifølge mediet.

De hastede hende med det samme til hospitalet, hvor det blev konstateret, at hun led af asfyksi, som er en tilstand forårsaget af iltmangel, og som er en hyppig dødsårsag blandt spædbørn før, under og efter fødslen.

Foto: Privat

Foto: Privat

Lægerne fortalte Kirsty og Christopher, at spædbørn ikke bør sidde i en autostol mere end en time, da det kan være skadeligt. 

"Vi havde ingen anelse om, at det kunne være skadeligt for vores baby at sidde i en autostol i mere end en time," udtaler den sønderknuste mor. 

De fik at vide, at asfyksi oftest ses hos børn, der er blevet født for tidligt, hvilket dog ikke var tilfældet med Harper. 

"Et spørgsmål, vi ofte får, er, hvor ofte man skal stoppe op og lade sin baby tage en pause fra at sidde i autostolen. Nyfødte bør ikke sidde i mere end en time i autostolen, og de ældre børn skal højest sidde en til to timer for at undgå, at de sidder i den samme position for længe, eftersom deres muskler ikke er færdigudviklet endnu," skriver BeSafe.

Forældrene ønsker nu at advare andre om faren ved at lade sin nyfødte sidde i autostolen for længe.