Mor med opråb efter trist oplevelse: De kaldte min datter fed og klam

21/1/23 12:05

Henrik Rothenbücher

Foto: Privat
Det skulle have været en skøn dag med afslapning og hygge, men det endte med at blive alt andet end det.

"I dag legede min datter og min søn ved poolen med deres legetøjshajer. To unge drenge, som cirka var samme alder som min datter, svømmede hen til mine børn og begyndte at tage deres hajer. Som den søde pige, hun er, sagde min datter, at de måtte lege med dem. Drengene tog hajerne med sig og løb væk for at lege med dem. Efter et par minutter, hørte jeg dem snakke med hende. Men de snakkede ikke rigtigt. De drillede hende bare lige op i hendes ansigt," skriver Jade North ifølge Love What Matters.

Jade skriver herefter, at hun kunne høre, at det var nogle afskyelige ord, de rettede mod hendes datter.

"Han sagde, du var tyk og klam," sagde en af drengene, hvorefter den anden sagde: 

"Det var ham, der sagde, du var tyk og klam."

Foto: Privat

Foto: Privat

Jade bevægede sig over til drengene, hvorefter hun bad dem om at hente hajerne samt for at fortælle dem, at man aldrig skal tale sådan til nogen, især ikke til dem, der er søde nok til at dele deres legetøj med dem.

Drengene løb væk med det samme, hvilket fik Jade til at råbe, at de skulle blive og sige undskyld.

Det gjorde de dog ikke.

Begyndte at græde

Jeg trøstede min datter, som havde fået tårer i øjnene. Men så svømmede drengenes mor hen til mig og råbte, at jeg ikke skulle tale sådan til hendes børn.

"Jeg er stolt af at være et rigtigt menneske. Jeg bryder mig ikke om konfrontationer, og jeg bryder mig ikke om at råbe. Men jeg kan heller ikke lide, når voksne opfører sig så forfærdeligt - en adfærd, der tydeligvis bliver lært hjemmefra. En adfærd, der sårer mit barn," skriver hun.

"Dine børn kaldte min datter tyk klam, efter at hun var så venlig at lade dem lege med hendes legetøjshajer. Hun fortjener, at dine drenge undskylder," sagde Jade til drengenes mor, som svarede:

"Jeg er kun mor til det ene barn. Den anden er hans ven fra nabolaget. De har ikke gjort det, du siger, så du skal ikke tale til dem på den måde."

Jade skriver, at hun efterfølgende fortalte moren, at både hun og hendes tante hørte drengene være lede over hendes datter.

Foto: Privat

Foto: Privat

Moren var dog fuldkommen ligeglad, og Jade kunne fornemme, at hun ikke havde i sinde at indrømme, at hun havde taget fejl af situationen.

De fortsatte med at skændes, mens alle andre fulgte nysgerrigt med.

Den anden mor siger slutteligt, at hun aldrig ville kunne få sig selv til at tale sådan til Jades datter, hvortil Jade siger, at hun aldrig ville få chancen, fordi hun er bedre opdraget end drengene.

Jade håber, at hendes historie vil få andre til at være opmærksomme, skulle det ske for andre. 

Hun håber også, at forældre rundt om i verden vil tage opdragelsen af deres børn alvorligt, da man dermed vil se færre og færre af disse episoder.