Mor melder ærligt ud: 95 procent af tiden kan jeg ikke lide min datter

06/8/22 07:45

Henrik Rothenbücher

Billedet er blot et genrefoto - og ikke dem der er omtalt i artiklen. Foto: Shutterstock
Det er ikke noget hun har delt særlig meget før - men nu deler hun sine følelser.

Man siger at der ikke er noget stærkere end kærligheden mellem mor og barn - og det er sikkert også rigtigt i mange tilfælde.

Men at der er kærlighed, betyder ikke nødvendigvis det samme som at kunne lide hinanden - hvertfald ikke ifølge denne mor.

I en klumme på internetsiden Kidspot for forældre, deler en mor nu hendes store frustration. Hun elsker nemlig sin datter - men hun kan ganske enkelt ikke lide hende.

Moderen er i alt mor til tre børn, hvoraf det er den ældste pige, hvor "problemet" er opstået.

Pigen er ni år - og giver hendes mor store kvaler.

Som moderen beskriver det, så er der ikke et af hendes børn som hun kan lide best - men der er ét som hun kan lide mindst. Og det er altså hendes ældste datter på ni år.

Hun letter nemlig i en klumme sit hjerte, hvor hun fortæller, at hun faktisk ikke bryder sig om sin datter - det er endda så slemt, at hun undgår hende mest muligt.

“Jeg elsker hende, jeg kan bare ikke lide hende," skriver hun.

Det er kun den ældste der er problemet

Derimod kan hun lide sine to andre børn præcis som de er.

Men med den ni-årige pige, har det ændret sig meget siden datteren kom til verden. 

”Da hun var en baby, havde jeg det på samme måde med hende, som jeg har det med mine to yngste, da de var på den alder. Men da ”Lilly” blev lidt ældre, da hun blev omkring tre, begyndte hendes rigtige personlighed at træde frem, og det var da, at mine følelser for hende begyndte at ændre sig," fortæller hun og tilføjer:

”Tro ikke at jeg ikke elsker Lilly, fordi jeg ikke kan lide hende, det er ikke tilfældet. Jeg elsker hende. Hun er mit barn, og hun kunne gøre alt, og jeg ville stadig elske hende, men jeg kan bare ikke lide hende, og der er en forskel”.

Det er ifølge moderen, datterens personlighed som hun har et problem med. 

”Hun surmuler, er egoistisk, selvcentreret og skaber drama konstant. Hun gør dette i skole, derhjemme, i klubben, og hun nægter at indse sine fejl eller arbejde med dem, eller lytte til hvis hun har irriteret eller gjort nogen kede af det".

Moderen tilføjer også, at datteren ellers er velfungerende i sociale sammenhænge med både venner og skole - samt fungerer godt med sine søskende. Men mellem moderen og datteren er forholdet sjældent godt længe ad gangen. Derfor har hun nu bedt sin mand om at tage over og stå for alt der vedrører pigen.

Trods sin opførsel har Lilly mange venner, og hun klarer sig godt i skolen og som oftest også med sine søskende. Men moderen har det ofte svært med hende, og de ryger ofte i totterne på hinanden:

”Jeg har bedt ham om at tage hende til træning og til alle fester, hun skal til, hjælpe hende med lektierne, at opdrage hende og kigge efter hende i weekenderne. I sidste ende kan jeg bare ikke holde ud af være omkring hende, og for vores begges skyld er det bare bedst, at jeg er det så lidt som muligt," lyder det. 

Hun fortæller at hun har forsøgt at gøre forholdet bedre mange gange, men uden held. Nu håber hun på, at pigens personlighed vil ændre sig i takt med at hun bliver ældre - så de to igen kan få et godt forhold.