Mor raser: Pædagoger synes datters navn er for svært at udtale

Udland
Privatfoto
Da den femårige startede i børnehavn, fortalte pædagogerne, at hendes navn er for svært at udtale.

Lige nu læser andre også

En mor er  rasende efter, at hun har fundet ud af, at pædagogerne i hendes datters børnehave har forkortet pigens navn, fordi det er "for svært at udtale".

Derfor opfordrer moderen Paris Tautu, der er af Maori-afstamning, nu andre forældre til at minde deres børn om vigtigheden af deres navn, hvis det er traditionelt og en del af deres kultur.

Femårige Mahinarangi Tautu var netop begyndt i børnehave i New Zealand, da hendes mor Paris fik at vide, at pædagogerne ville kalde pigen for "Rangi".

Mobbes

Pædagogerne fortalte Paris Tautu, at de synes at Mahinarangis traditionelle maori-navn, som iøvrigt betyder "måne på himlen", er for svært at udtale.

Derudover fortæller moderen til den britiske avis The Mirror, at andre børn griner af datterens traditionelle navn og ikke en gang gider at prøve at udtale det.

Mobningen har efterladt Mahinarangi så fortvivlet, at hun ikke længere prøver at rette folk, når de siger hendes navn forkert, fortæller den femåriges mor. 

I et opslag på Facebook skriver Paris. 

"Kan du forestille dig, at dit barn er flov over at sige deres navn, fordi folk ikke vil gøre en ordentlig indsats for at udtale det ordentligt?" Spørger Paris Tautu retorisk, inden hun tilføjer:

”Jeg er ked af, at en 5-årig pige i Aotearoa (Det traditionelle maori-navn for New Zealand, red.) i 2021 har mistet den stolthed, der følger med hendes smukke navn."

Er du enig med hende?

Anbefalet til dig