Mor til dræbt spritbilist: Min søn slog fire ihjel - nej det var ikke et uheld

11/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

Modelfoto. Foto: Shutterstock
En mor fortæller i et læserbrev, at hendes søn ikke kørte spritkørsel, da han sad bag rattet i en bil, der var involveret i en alvorlig ulykke.

Mest læste i dag

En mor har sat sig til tasterne og forsøgt at sætte ord på den sorg, som hendes søn stod bag, da han tidligere på året, hvor fire andre unge på tragisk vis mistede livet. De fire var tre søskende Antony Abdallah på 13, Angelina Abdallah på 12 og Sienna Abdallah, der kun var fyldt otte. Udover de tre søskende mistede deres kusine Veronique Sakr også livet ved ulykken. 

Moderens navn er Melissa McGuiness. Hun starter sit brev med at italesætte den sorg, hun føler på vegne af familierne Abdallah og Sakr. Derefter fortæller McGuiness, at hun har en helt særlig indsigt i den slags sager. Tilbage i 2012 sad hendes egen søn nemlig bag rattet, da en lignende ulykke fandt sted. Det beskriver hun i brevet.

“Den 8. december 2012 valgte min egen 18-årige søn Jordan at drikke og køre med narkotika og hastighed 30 km over grænsen. Hans valg resulterede i både hans egen og fire uskyldige unge voksnes død. De sad i en sammenbrudt bil. Naturligvis blev min familie og jeg knust af sorg og syge i sjælen ved tanken om, at vores elskede Jordan havde dræbt fire mennesker ved hans rystende handlinger.”

Det var IKKE spritkørsel

Melissa McGuiness fortsætter med at fortælle, at mange unge chauffører i hendes opfattelse ikke synes, at sprit eller narkokørsel er et så stort problem, fordi voksne ofte slår det hen og siger fortæller, at det har alle prøvet. Det fjerne fokus for den hensynsløse forbrydelse, som påvirket kørsel er. 

Derudover viser forskning også, at der er neurologiske årsager, som fører til, at øget risikotagelse og impulsivitet er fremherskende i unge i 20’erne. Derfor mener hun ikke, at hendes søn - Jordan - ikke begik spirituskørsel. Hændelsen, der tog livet af hendes egen søn og tre andre unge, var ej heller en ulykke. 

Jordan McGuiness på sin 18-års fødselsdag. Foto: Melissa McGuiness / Privatfoto

“En ulykke er, hvad der skete med Jordans fattige ofre. Jordan var ikke involveret i en ulykke. Han traf et valg. Selvfølgelig ville han ikke have haft den mindste hensigt at dræbe nogen. Men det er fuldstændigt irrelevant for ofrenes kære og faktisk for hans egne kære, som elendigt blev overladt til at leve med konsekvenserne.”

Sin egen søns død, de ofre han tog med sig og sit eget savn har nu fået Melissa McGuiness til at arbejde med andre unge, som selv har kørt spirituskørsel eller været ofre for spritbilister.

 

 

Anbefalet til dig