Mor tog billeder af sin 4-måneder gamle baby: Da hun så billederne, fik hun et gigantisk chok

07/04/2023

Nicolai Haugsted

Foto: Facebook
Moren til 16-uger gamle Mason gjorde en frygtelig opdagelse, da hun tog billeder af drengen

Mest læste i dag

Sarah Bowers fra New Zealand kan i dag hygge sig med en rask lille dreng, men historien, hun har delt på Facebook, fortæller om mange svære prøvelser på vejen dertil.

“Masons rejse begyndte en helt normal mandag. Efter at have nydt et dejligt varmt bad foran pejsen, trak jeg Mason igennem den sædvanlige fotografering, jeg ofte udsatte ham for.”

Men denne gang bemærkede jeg, at han havde en ‘gylden glød’ i sit venstre øje på alle de billeder, jeg havde taget,” fortæller Masons mor Sarah Bowers på Facebook.

En aften var hun bekymret over, hvad hun havde set, da hun pludselig huskede at have læst en historie, mens hun var gravid, om en lille dreng ved navn Benjamin Webber. 

Hans mor havde bemærket det ‘gyldne skær’ i hendes søns øje. For Benjamin resulterede det i et lægetjek, og det viste sig at være den sjældne sygdom Coat’s sygdom.

Coats sygdom er en sjælden sygdom i nethinden, hvor unormal udvidelse af små blodkar forårsager udskillelse af væske, som får nethinden til at løse sig.

Næste dag gik Sarah til sin læge med Mason. Lægen blev straks forskrækket over det, hun så i Masons øje, og ringede for at få ham henvist til en øjenspecialist, som skulle se nærmere.

Øjenlægen nævnte Coats sygdom og endnu værre, retinoblastom, som er en sjælden øjenkræft, der findes hos små børn.

Det skulle vise sig, at Mason havde Coats sygdom, en sjælden sygdom, der forårsager blindhed.

Lægerne rådede dem til at få opereret øjet væk, da det var ‘ubrugeligt’, og ved at gøre det ville de fjerne risikoen, for at det ville sprede sig.

Mason har nu fået en øjenprotese.