Mor udsender tragisk advarsel til andre forældre efter at have mistet 9-årig søn

29/4/22 15:42

Mathias Busekist

Foto: Facebook
En mor har udsendt en tragisk advarsel om kulilte til andre forældre, efter at hendes 9-årige søn døde på deres sejltur.

Cassandra Free nød en familiedag med sine tre sønner, mens de var ude at sejle i Oklahoma, USA, men idyllen blev erstattet med tragedie, da hendes yngste søn Andrew faldt i vandet og døde. 

Selv om det for Cassandra formentlig føltes som en katastrofe, at hendes yngste søn var druknet som følge af et uheld, er der senere kommet flere tragiske oplysninger frem.

Retsmedicineren kunne nemlig konkludere, at han blev forgiftet af kuldioxid fra bådens udstødningsrør.

På dagen for hans død havde Andrew en kulilteprocent på 72 i blodet, hvilket medførte, at hans blod ikke længere var i stand til at transportere ilt. 

I et hjerteskærende opslag på Facebook skriver Andrews mor Cassandra, at hun intet anede om, at hendes søn langsomt blev forgiftet, mens de befandt sig på båden. 

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Hun skriver, at Andrew "langsomt var ved at dø, uden at vi vidste det". 

"Selv om bådene er i bevægelse, skabes en modstrøm af udstødningsgasser. Kulilte kommer ud af bådens udstødningsrør og trækker lige tilbage i bagenden af båden," skriver hun, hvorefter hun tilføjer: 

"Det vidste jeg ikke. Kulilteforgiftning under åben himmel er en tilstand, som mange mennesker ikke er klar over."

Hun skriver efterfølgende, at Andrew følte sig mere og mere træt, samt at hans hoved begyndte at gøre ondt, hvilket de tilskrev en lang dag med wake surfing og wakeboarding. 

"Han døde langsomt den eftermiddag/aften, og vi vidste det ikke."

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Cassandra siger ifølge news.com.au, at Andrew kan have været mere sårbar over for kulilte end sine to ældre brødre, som var større end ham og bevægede sig mere rundt på båden i løbet af dagen.

Hun beskrev, hvordan den alvorlige iltmangel betød, at selv hvis han overlevede bådturen, ville han sandsynligvis være død på vejen hjem eller i hans søvn om natten.

"Vi kunne have mistet alle tre børn den nat," skriver den knuste mor, som efterfølgende tilføjer:

"Folk skal forstå, at vi er erfarne sejlere. Min mand har næsten 40 års erfaring med sejlads, og jeg har sejlet i næsten 25 år. Vi havde en ven med os, som havde sejlet i yderligere ca. 30 år."