Myndigheder advarer om ny TikTok-trend: Kan føre til forgiftning

21/1/23 06:03

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock.com
Myndighederne advarer nu om farlig TikTok-trend, der har spredt sig, og har medført, at flere mindreårige er blevet forgiftede.

Myndighederne i Mexico har udsendt en advarsel mod at tage del i en farlig trend, der er gået viralt på det sociale medie TikTok. Årsagen er, at den kan føre til forgiftning.

Den nye trend går med sloganet 'Den sidste, der falder i søvn' ud på, at man skal forsøge at holde sig vågen i længst mulig tid, efter at have taget det receptpligtige lægemidlet clonazepam.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau.

Clonazepam er et lægemiddel, der bruges til behandling i flere sammenhænge. Blandt andet bruges det til behandling af angst og panikanfald.

Der er flere følgevirkninger af at indtage lægemidlet, men et af dem er, at man bliver søvnig. Derfor anvendes det til denne trend.

Ifølge Ritzau har paramedicinere allerede behandlet fem mindreårige på en skole i hovedstaden Mexico City, som har deltaget i den nye trend, hvilket har resulteret i, at de er blevet forgiftede.

Derudover har myndighederne i den nordlige region Nuevo Leon også meldt om tre elever, der er blevet ramt af forgiftning. Det lyder, at ingen af de forgiftede elever er blevet alvorligt syge.

"Uheldigvis kan udfordringer, der spreder sig på de sociale medier, ofte sætte folks helbred på spil," lyder det fra Alma Rose, der er sundhedsminister i Nuevo Leon.

Der findes flere videoer på det sociale medie, der er blevet delt af børn, der har optaget sig selv, mens de observerer, hvad der sker, når de har taget lægemidlet.

Ikke alle har dog valgt at hoppe med den nye trend. Flere andre har derimod valgt at dele videoer, hvori de advarer mod at hoppe med på trenden, som også tidligere har floreret i Chile.

Lægemidlet clonazepam er en del af gruppen af benzodiazepiner. Det er desuden muligt at få som både piller og i flydende form.

Generelt er det vigtigt, at man er meget varsom med indtag af benzodiazepiner, da der er stor risiko for, at man kan blive afhængig af det. Ifølge Netdoktor er det især tilfældet ved psykiske lidelser eller tidligere medicinmisbrug.