Nægter at undersøge 12-årige Emily: “Jeg er så vred og ked af det”

09/11/20 13:29

Sarah Steenfeldt

Genrefoto: Shutterstock
På trods af, at der på forhånd var booket tid til undersøgelsen, så nægtede hospitalet at undersøge den 12-årige pige.

Emilys mor, Tracy Shenton fra Stroke-on-Trent i England, var både frustreret, vred og ked af det, da lægerne nægtede at undersøge hendes datter. Årsagen er, at Tracy er sygeplejerske og arbejder tæt på corona-smittede patienter, på det hospital hvor hun arbejder. Det skriver Mirror.

Tiden på sygehuset var reserveret på forhånd, så Emily kunne blive undersøgt - hun har nemlig i en lang periode lidt af, at hun pludseligt besvimer. Det har gået ud over hendes trivsel, da hun ikke har været i stand til at passe sin skole og klare daglige aktiviteter. Lægerne kunne ikke finde årsagen til anfaldene, og derfor blev de sendt videre til hospitalet. 

Skulle vente i bilen

Da mor og datter ankom til hospitalet, fik de besked på at blive i bilen, da Tracy havde været i tæt kontakt med personer som var smittet med corona. Hun fortæller, at hun hver eneste dag bærer udstyr fra top til tå - for netop ikke at blive smittet. Efter 15 minutters ventetid i bilen, blev de ringet op af hospitalet som forklarede, at de desværre ikke kunne se på Emily. 

Hun fortalte, at hun netop havde alt udstyr på under sit arbejde og at hun desuden heller ikke havde nogle symptomer på corona. Det gjorde dog ingen forskel og hospitalet nægtede fortsat at se på Emily. De blev i stedet henvist til en anden klinik, som kunne se på hende. 

“Jeg sagde til dem (hospitalet, red.) at de diskriminerede os, men de sagde de, ikke var tilfældet. Men havde min mand taget Emily til undersøgelsen, så var de ikke blevet nægtet adgang.” Fortæller Tracy.

“Jeg er så vred og ked af det,” fortæller Tracy.

Måtte vente i over fem timer

På klinikken som de i stedet blev henvist til, måtte de sidde i venteværelset i over fem timer, før det blev deres tur. 

“Vi sad der i fem timer, begge med risiko for, at blive udsat for smitte med corona.” Fortæller Tracy videre. 

Da Emily endelig blev undersøgt, gjorde det ikke en gang familien klogere på, hvad hun fejler. Alle prøver og undersøgelser kom tilbage normale - så nu frygter familien at det bliver en langvarig proces, at få stillet en diagnose.

Hospitalet har efterfølgende undskyldt over for familien, og endda takket familien for, at have gjort opmærksom på den utilfredsstillende behandling. 

En talsperson fra stedet forklarer desuden, at der nu er lavet  ændringer i proceduren, så man fremover kan undgå at patienter som Emily, der har en aftale, bliver nægtet undersøgelse.