Natalie delte skræmmende billede fra stranden: Var 'minutter fra at dø'

29/08/2023

Nicolai Busekist

Foto: Facebook
En kvinde har delt et billede fra en tur på stranden. Efterfølgende har hun fået at vide, at hun var 'minutter fra at dø'.

Mest læste i dag

En britisk kvinde har opdaget, at hun var 'tæt på at dø', efter at have delt et billede fra en strandtur. På billedet ser man, at hendes hår at blevet statisk og er begyndt at rejse sig. Hun har selv forklaret, at hun var ude at gå tur med sin hund.

Britiske Natalie Stevens gik en tur på stranden La Rocque på øen Jersey, da hun opdagede, at hendes hår pludselig stod oprejst.

Hun var ikke klar over hvorfor det skete, men valgte at tage et billede, som hun efterfølgende delte på Facebook.

På det sociale medie har hun skrevet, at hun kunne mærke en 'prikkende følelse' på sit hoved og pande. Desuden forklarede hun også, at der var 'torden' at høre i det fjerne.

News.com.au skriver, at ifølge Australian Bureau of Metorology er dette et tegn på, at tordenvejr er på vej. Ikke nok med det, så skal man også tolke det som om, at man er i overhængende fare.

Natalie valgte at dele sit billede i Facebook-gruppen Jersey Weather Chat. Her tiltrak det sig hurtigt en del opmærksomhed, og flere advarede hende om, hvor farligt det havde været for den britiske kvinde.

"Hvis dette sker igen, er det et tegn på, at lynet kan ramme dig," skrev en bruger som kommentar til opslaget.

"Du har været meget heldig. Da dette skete, var det et meget sikkert tegn på, at du potentielt var ved at blive ramt af lynet," skrev en anden.

"Det er et tegn på at være i fare for at blive ramt af lynet! Du var meget heldig, at du ikke blev det," lød det fra en tredje.

Foto: Facebook

Australian Bureau of Metorology oplyser, at du skal reagere med det samme, hvis du bliver fanget udenfor og dit hår bliver statisk. Det vigtigste er, at du 'bevæger dig med det samme'.

Det bedste er at søge ly i et køretøj eller en solid bygning. Du skal undgå at befinde sig på åbne steder eller i telte. Dertil er det også vigtigt, at du aldrig søger ly ved enkeltstående eller små grupper af træer.

Et andet tegn på, at lynet er ved at slå ned er, at nærliggende sten og hegn begynder at 'svirre'. Er det aften eller nat, kan et 'blåt skær' også være et tegn på, at lynet er ved at slå ned.

Eksperter hos US National Weather Service råder dig til at 'gå ned på knæ og bøje dig forover', hvis du oplever, at dine hår rejser sig.

"Læg dig ikke fladt på jorden. Våd jord er godt til at lede elektricitet," lyder det.

Natalie er ikke den eneste, der var uvidende omkring den faretruende situation, hun har været i. Også en anden kvinde delte et billede, hvor hun stod med statisk hår på stranden.

"Du var omkring to minutter fra at dø eller blive alvorligt såret," har en bekymret bruger skrevet.

"Det har har været meget lærerigt. Det har jeg aldrig hørt om," skrev en bruger på det sociale medie.

Anbefalet til dig