NETOP NU: Historisk corona-øjeblik finder sted

Foto: Shutterstock

En 90-årig kvinde blev i går centrum i en historisk begivenhed.

En 90-årig kvinde fra Enniskillen i Nordirland, er blevet omdrejningspunktet for et historisk corona-øjeblik.

Hun er den første person i verden, der modtager Pfizer / BioNTech Covid-vaccinen, efter den er blevet godkendt til brug i offentligheden, hvilket markerer starten på Storbritanniens massevaccinationsprogram. Det fortæller BBC

Margaret Keenan, der fylder 91 i næste uge, sagde, at det var den "bedste tidlige fødselsdagsgave", hun kunne få.

I Storbritannien er sundhedsmyndighederne startet med at vaccinere borgere over 80 og dele af sundheds- og plejepersonalet. Programmet sigter mod at beskytte de mest sårbare og bringe det liv tilbage, som vi levede før coronavirus, oplyses det.

Læs også

IKEA chokerer: Siger farvel efter 70 år

Giver råd til andre

Sygeplejersken May Parsons gav Margaret Keenan's vaccinen på University Hospital i den engelske by Coventry.

"Jeg føler mig så privilegeret over at være den første person, der er blevet vaccineret mod Covid-19. Det er den bedste tidlige fødselsdagsgave, jeg kunne ønske mig, fordi det betyder, at jeg endelig kan se frem til at tilbringe tid sammen med min familie og venner i det nye år efter at have været alene det meste af året," udtalte Margaret Keenan' efterfølgende, ifølge BBC. 

"Jeg kan ikke takke May og NHS-personalet nok, der har passet mig på mig. Mit råd til enhver, der tilbydes vaccinen, er at tage imod den - hvis jeg, der er 90, kan, så kan du også."

Storbritannien er det første land i verden, der begynder at bruge Pfizer-vaccinen, efter at landets sundhedsmyndigheder i sidste uge godkendte den.

Læs også

Skyder hund, fordi den går forkert: Drama i dansk by