Nick har ikke vasket hår i 6 år: Sådan ser det ud

Udland
Foto: Privat
Nick fortæller, hvad der fik ham til at tage beslutningen om ikke at bruge shampoo.

Mest læste i dag

Nick Coetzee var studerende, da han begyndte at frygte noget, som millioner frygter: at miste håret. 

Han bemærkede i tiden efter, at han blev mere og mere stresset, hvilket førte til, at han dagligt vågnede til at have tabt en håndfuld hår, hvortil han bemærkede en vigende hårgrænse.

Det var først, da hans hårgrænse rykkede sig tilbage, at han bemærkede, at hårstrå var begyndt at falde ud - men de få hårstrå blev hurtigt til en hel håndfuld. 

Nick, hvis tabte hår var at finde overalt, fortæller i en TikTok-video, at det udelukkende blev værre, eftersom han var nødt til at medbringe en ekstra skjorte til undervisningen, fordi han vidste, at hans trøje ville ende med at være dækket af hår.

I søgen efter løsningen, kom Nick frem til den konklusion, at det må være et resultat af alle de kemikalier, man finder i shampoo og balsam.

Han valgte derfor at stoppe med at vaske sit hår.

"Overraskende nok blev mit hår meget sundere, og jeg har nu fundet ud af, at der er blevet startet en bevægelse omkring det her, der hedder #nopoombevægelsen," siger Nick, der ikke har brugt shampoo eller balsam i seks år.

Bevægelsen, som folk verden over sværger til, mener, at hårprodukter i bund og grund er et svindelnummer.

I de seneste år er følgerne strømmet til, efter der blev skrevet om de miljømæssige konsekvenser fra flaskerne samt om de kemikalier, de ofte indeholder.

Men der findes naturligvis flere årsager til, at folk undlader at vaske deres hår, hvad enten det er for at spare penge eller blot fordi, man ikke ønsker at bruge shampoo dagligt.

"Du har måske hørt, at hvis du stopper med at vaske dit hår, bliver det fedtet. Det bliver det faktisk i omkring to-tre uger," forklarer han i videoen, hvorefter han tilføjer:

"Derefter vil dine naturlige olier komme tilbage, som du ellers fjerner med alle de kemikalier. Når det sker, kan dit hår igen være meget sundt, uden du behøver at vaske det."

Anbefalet til dig