Nu åbner Frankrig sine grænser

13/6/20 06:42

Per Broch

Nu kan man rejse til Frankrig. Foto: Shutterstock.com
Europa nærmer sig mere og mere normaltilstande. Langsomt åbnes grænserne op, og europæerne kan igen rejse frit mellem landene. Nu melder Frankrig om, at de åbner sine grænser for andre Schengen-lande fra 15. juni.

Efter åbningen af grænser for Schengen-zonen, vil Frankrig gradvist åbne op for andre lande allerede fra den 1. juli.

Det oplyser den franske indenrigsminister og den franske udenrigsminister i en fælles erklæring.

Danskere kan rejse ind i Frankrig fra den 15. juni

Mange danskere plejer at bruge deres sommerferie i Frankrig, men coronakrisen har umuliggjort ferieplaner, der har inkluderet de franske egne. De franske grænser blev lukket allerede i midten af marts, og har siden været lukket for at begrænse spredningen af coronavirus. Frankrig har været et af de hårdest ramte lande i Europa.

I torsdags anbefalede EU-Kommisionen, at landene i Schengen-samarbejdet burde hæve indrejserestriktionerne fra 15. juni. Ligeledes vil EU genåbne grænserne til enkelte lande på Balkan allerede fra den 1. juli. Sidst bør Europas ydre grænser gradvist blive åbnet efter 30. juni. Det var EU-Kommissionens anbefalinger.

Disse anbefalinger har Frankrig valgt at følge. Udenrigsminister Jean-Yves Le Drian og indenrigsminister Christophe Castaner har udtalt i den fælles erklæring, at Frankrig følger anbefalingerne fra EU-kommissionen.

Schengen-zonen inkluderer de fleste EU-lande samt Norge, Island, Schweiz og Lichtenstein.

Danmark har endnu ikke valgt at følge EU-kommissionen

Selvom amnge europæiske lande har valgt at følge EU-kommissionen, så står Danmark stadig uden for det gode selskab. Danmark åbner for ud- og indrejse til en række udvalgte lande. Disse lande er Tyskland, Norge og Island.