Nu beder flyselskab passagerer om at veje sig inden afgang

Foto: Shutterstock

Nu beder flyselskabet passagererne om, at stige op på vægten inden afgang.

Det er ikke meget flytrafik der er i øjeblikket, men der er dog alligevel lidt fly der kommer på vingerne.

Som passager er man vant til at have nogenlunde overblik over, hvor mange kilo bagage man har pakket til turen - men nu er det altså ikke kun bagagen der skal vejes. 

Det New Zealandske fly selskab Air New Zealand, beder nemlig alle passagerer der rejser indenrigs, om lige at stige op på vægten, før de går ombord på flyet. Det skriver Traveller.

Der er dog en god forklaring bag vejningen. Det er nemlig en del af flyselskabets fem årlige undersøgelse, hvor selskabet forsøger at kortlægge gennemsnitsvægten af dets passagerer.

Læs også

Godt nyt til danskerne: Nu fremrykkes genåbning

"For at kunne flyve sikkert og effektivt, er vi nødt til at beregne vægt, balance og behov for brændstor, for hver eneste flyvning inden start," lyder det fra David Morgan, der er flyselskabets chef for operationel integritet.

Air New Zealand er ikke det eneste flyselskab i verden der benytter denne strategi, også i andre dele af verden bliver passagerer fra tid til anden vejet, for at beregne eksempelvis hvor meget brændstof der skal bruges.

Selvom det for nogen måske lyder skræmmende at skulle stige op på vægten helt offentligt, så er det altså ikke et tal der bliver delt. Hverken flyselskabets personale eller flyvningens andre passagerer bliver indviet i disse data.

Afgørende for sikkerheden

Tallene er afgørende for flysikkerheden, da det er essentielt at være bevidst om den samlede vægt. Hvis tallet er misvisende, kan det have konsekvenser for passagerernes sikkerhed.

Det er dog ikke obligatorisk at deltage i undersøgelsen - men Air New Zealand sætter selvfølgelig stor pris på, hvis passagererne vil samarbejde og deltage.

Tidligere undersøgelser viste, at den gennemsnitlige vægt for passagerer lå på 85,4 kilo - dette er inklusiv håndbagage. Nu skal den nye undersøgelse vise, om dette tal stadig passer.

Læs også

Dronning Margrethe med rørende gestus

På Twitter har undersøgelsen også fået opmærksomhed.

"OMG Air NZ (Air New Zealand, red.) annoncerede til alle i terminalen, at de gennemfører en undersøgelse og derfor vil veje både passagerer og hånd bagage i dag," skrev en på Twitter.

"Jeg spurgte hvad jeg vejede, men personalet kunne ikke se det. Phew," skrev en anden på Twitter.

 

 

 

 

 

 

 

Læs også