Nu deler dronningen sin private opskrift

Ser de ikke bare lækre ud? Foto: Laura Ford

Opskriften kræver en overraskende ingrendiens, som langt de fleste dog har i køkkenet.

De fleste kender ernæringsekspert Laura Ford fra Melbourne under et andet navn. Hun er nemlig blevet kendt som Kartoffeldronnningen grundet de nemme og velsmagende opskrifter på tilberedning af kartofler, som hun deler på Instagram. 

Hendes nyeste opskrifter har taget internettet med storm, da den beskrives som "vanedannende" og kun kræver en ingrediens, som de fleste allerede har stående i køkkenskabet. 

Dronningen fortæller nemlig, at hun bruger honning, når hun laver sine stegte kartofler. Det skriver The Mirror

Læs også

Bruger ild istedet for økse - Så dukker politiet op

Sådan laver du de perfekte kartofler

Det er ganske enkelte at prøve af om Kartoffeldronningens opskrift er lige så velsmagende, som de mange kommentarer siger. 

Ingredienser:

  • 2 kg  kartofler, skåret i 1 cm skiver
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 50 g smør (kan være vegansk)
  • Salt og peber
  • 1-2 spsk honning (afhængigt af hvor sød du vil have det)
  • Friske timianblade til pynt (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Tænd under en gryde med vand, og tilsæt kartoflerne. Kog kartoflerne i 4-5 minutter, indtil de er møre, men ikke grødet. De må ikke være ved at falde fra hinanden.
  2. Forvarm ovnen til 200C, mens kartoflerne koger. Anbring olivenolien og smørret i et fad og stil det i ovnen i to minutter, indtil smørret er smeltet.
  3. Læg kartoflerne ned i fadet, og vend dem i olien, så du sikrer dig, at de er godt overtrukne. Kom krydderi på. Sørg for, at kartoflerne fordeles jævnt og ikke overlapper hinanden. Dette giver maksimal sprødhed, så hvis du har brug for to fade, kan det sagtens fungere. 
  4. Bag kartoflerne i 30 minutter, vend derefter og bag i yderligere 25-30 minutter, indtil de er sprøde. Bemærk: dette er vejledende, så hvis dine kartofler ikke ser sprøde ud efter 30 minutter, skal du fortsætte med at lave mad, indtil de er gyldenbrune.
  5. Drys honning (eller ahornsirup) over kartoflerne, mens de er varme og pynt med frisk timian.
Læs også

Matador-fans undrer sig: Hvor har jeg set ham før?

 

 

 

Læs også