Nu er dronning Elizabeths dødsårsag afsløret

29/9/22 15:00

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
For tre uger siden døde dronning Elizabeth i en alder af 96 år. Nu er hendes dødsattest blev frigivet. Herpå fremgår hendes dødsårsag.

Dronning Elizabeth åndede ud den 8. september på Balmoral Castle i Skotland. Eftersom hun døde på det skotske slot, er det også de skotske myndigheder, der har udstedt hendes dødscertifikat.

Og nu er et uddrag af dronning Elizabeths dødsattest er blevet frigivet, hvor det fremgår, at hendes dødsårsag er blevet angivet som alderdom.

Det skriver flere britiske medier, herunder Sky News.

Desuden har Paul Lowe, der er generalsekretær for Skotland, bekræftet, at årsagen til, at den 96-årige monark gik bort, er blevet angivet som alderdom på dødsattesten.

Fredag den 8. december blev det bekræftet af det britiske kongehus, at dronning Elizabeth var gået bort.

Tidligere samme dag var det blevet meldt ud, at hun var under lægeligt opsyn, da lægeren var meget bekymrede for hendes tilstand.

Inden sin død i en alder af 96 år, nåede dronning Elizabeth at fejre, at hun havde siddet på den britiske trone i hele 70 år.

Hertil fremgår det også af det uddrag af dødsattesten, der er blevet frigivet, at hun gik bort den 8. september kl. 15:10. Det blev dog først meldt ud senere på aftenen, at hun var gået bort.

Efter hendes død havde de britiske borger mulighed for at besøge dronningens kiste i Westminister Hall i London. Her havde de mulighed for at vise en sidste respekt til en mangeårige monark.

Det var der rigtig mange, der ønskede, hvilket førte til, at folk stod i kilometerlange køer. Faktisk blev køerne flere gange så lange, at man ganske enkelt valgte at lukke ned for dem.

Efterfølgende er hendes statsbegravelse blevet afviklet, hvilket skete den 19. september. Slutteligt er hun blevet stedt til hvile i en grav på Windsor Castle i St George's Chapel.