Nu lukker H&M mere end 150 butikker

03/3/22 09:01

Sarah Steenfeldt

Foto: Shutterstock
Nu lukker mere end 150 H&M butikker.

Den svenske tøjgigant lukker nu alle deres butikker i Rusland, hvor de har 155 butikker. 

"H&M Group er dybt bekymrede over den tragiske udvikling i Ukraine og støtter alle de mennesker som lider. H&M Group har besluttet midlertidigt at lukke ned for alt salg i Rusland," sådan lyder det i en pressemeddelelse fra H&M.

"Butikkerne i Ukraine er allerede midlertidligt lukket, for at sikre vores kunder og kollegers sikkerhed. Vi evaluerer løbende situationen," lyder det endvidere fra H&M. 

Til slut understreger H&M at de bekymrer sig for alle deres ansatte verden over.

"H&M Group bekymrer sig for alle ansatte og støtter op om alle dem, som råber på fred. Tøj og andre nødvendigheder bliver doneret af virksomheden. H&M Fondation har også lavet donationer til Red Barnet og UNHCR," afslutter H&M Group pressemeddelelse.

Flere har lukket ned

Det er ikke kun H&M som har lukket ned for salget i Rusland.

Blandt andet har Apple også lukket for salget i Rusland. 

Apple har bekræftet, at de har lukket ned for sin online detailhandel i Rusland. Det skete tirsdag. 

Forud for Apples bekræftelse rapporterede russiske medier og lokale i landet, at salget er stoppet.

Ud over at stoppe salget online er Apple også stoppet med at eksportere sine produkter til andre salgskanaler i Rusland. Bloomberg rapporterede tirsdag, at Apple også trak de russiske nyhedsmedier RT News og Sputnik News fra sin App Store, og har deaktiveret trafikrapporteringshændelser i Ukraine. Det oplyser AppleInsider.

Apple udsendte en erklæring, der bekræftede nyheden, og erklærede, at de er "dybt bekymret over den russiske invasion af Ukraine, og står sammen med alle de mennesker, der lider som følge af volden."

Tidligere tirsdag rapporterede The Moscow Times, et uafhængigt russisk medie, at Apple har "midlertidigt suspenderet salget gennem deres officielle russiske hjemmesider."