Nu reagerer prins William: "Grusomt og meningsløst"

18/11/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Tidligere i denne uge kom prins William med en besked, der ender med at gå over i historiebøgerne.

Mest læste i dag

Den engelske tronfølger prins William minder på mange punkter om sin mor prinsesse Diana. Det stod endnu en gang lysende klart i denne uge, da prins William kom med en skelsættende melding, som hans mor formentlig ville have glædet sig over. 

Det skriver den engelske avis The Mirror

Prinsens mor, prinsesse Diana, var blandt andet kendt for sin dedikation til humanitært arbejde. En af de mærkesager, som prinsessen kastede sig ind i, var kampen mod landminer. 

Nu ser det ud til, at hendes søn har samlet den fakkel op. Det tyder noget i hvert fald på efter prins William tidligere i denne uge pludseligt tonede frem på en skærm. Her overbragte han en nyhed, som mange nu glæder sig over. 

Grusomt og meningsløst

De seneste 40 år har indbyggerne på Falklandsøerne ikke kunne bruge deres strande, da der har været en fare for at ueksploderede landminer kunne gemme sig i sandet. I krigen mellem England og Argentina om øerne blev henved 13.000 landminer begravet på tværs af øerne, fortæller avisen. 

Det er dog officielt slut nu, kunne prins William fortælle. 

I denne uge kunne øerne dog fejre en historisk begivenhed. Nu er den sidste landmine nemlig fjernet. I den forbindelse optog prins William en video til alle indbyggerne, hvor han hyldede bedriften og delte borgernes glæde over, at de nu igen kan færdes frit.

Han omtalte desuden landminer, som et "grusomt og meningsløst våben".

 

 

Anbefalet til dig