Ny anbefaling: Bær mundbind, når du fejrer jul

16/12/20 12:30

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu anbefales alle at bære mundbind, når det bliver tid til at fejre juleaften. Anbefalingen kommer fra verdenssundhedsorganisationen WHO.

De seneste otte måneder har danskerne lært at bruge og huske mundbindet. 

Før coronaepidemien blev bindet oftest båret af udenlandske turister, men nu indfører vi os alle det, når vi skal handle ind, med offentlig transport eller på besøg hos tandlægen. 

Nu anbefaler verdenssundhedsorganisationen WHO, at borgerne også ifører sig mundbindet, når de skal fejre jul. Det fortæller organisationen i en skriftelig erklæring til det internationale nyhedsbureau AFP.

"Der er en risiko for yderligere smittespredning i de første uger og måneder af 2021," skriver WHO i erklæringen, hvor de opfordrer til, at borgerne ifører sig mundbind juleaften, når de mødes med familie og venner fra nær og fjern. 

Vi er nødt til det

En stor stigning i januar er iføge organisationen sandsynligt. Tidligere har danske eksperter peget på det samme. Det er sket med henvisning til, at sundhedsvæsenet ofte ser en stigning i antallet af forkølelser og influenza i januar, når familierne har hygget i juledagene. 

Det får nu WHO til at komme med den opsigtsvækkende mundbinds-melding. Organisationen forklarer dog, at de mener det er nødvendigt, hvis en stigning i antallet af smittede i januar skal undgås. 

"Vi er nødt til at arbejde sammen, hvis vi skal lykkes med at forhindre det."