Ny lov skaber debat

20/8/20 08:23

Sarah Steenfeldt

Den nye lov skal sikre hundene mindst to timers luftetur dagligt. Foto: Shutterstock.com
Hunde kan ikke selv fortælle hvad de gerne vil - men med alt sandsynlighed vil de gerne have to gode lufte-ture dagligt. Det skal en ny hundelov nu være med til at sikre.

Det er i tyskland, at hundeejerne nu fremover skal lufte deres hunde to gange dagligt. Der skal enten være tale om en gåtur med hunden eller at den bliver lukket ud i haven, i alt i to gange én time pr. gang. Det skriver Reuters.

Den nye lov er blevet introduceret efter at landbrugsminister Julia Klöckner besluttede at lytte til et ekspertråd, og derefter introducerede den nye lov, med henblik på at sikre, at alle hunde bliver luftet mindst to gange dagligt.  

“Kæledyr er ikke nuttet legetøj - vi er nødt til at tænke på deres behov”, siger landbrugsministeren.

Hun tilføjer også at kæledyr skal have tilstrækkelig motion og at de ikke må lades alene for længe. 

I Tyskland er der næsten 9,4 millioner hunde, hvilket svarer til at næsten hver femte husstand har en hund. Den nye lov har derfor skabt stor debat om, hvorvidt at staten kan gå ind og bestemme, hvad der er bedst for hundene.

Blandt andet skriver avisen Bild “Obligatorisk gåture for hundeejere? Sikke noget vås”. 

En talsmand for den tyske hundeforening Verband für das Deutsche Hundewesen (VDH) fortæller, at de fleste hundeejere kun har latter til overs for den nye lov, da de i forvejen bruger meget tid på at lufte deres firbenede venner.

Urealistisk

Talsmand fra VDH, Udo Kopernik, siger blandt andet at én regel for alle hunde sikkert er velment - men urealistisk.

- Én regel for alle hunde er sikkert velment, men urealistisk, siger VDH-talsmand Udo Kopernik.

De mest populære hunderacer i Tyskland er schæferhunden og gravhunden efterfulgt af labradorer, retrievere, Jack Russell-terriere og mopser.

Den nye lov har desuden vakt undren over, hvordan det er muligt at håndhæve den.

Ifølge det tyske landbrugsministerium er det op til de 16 delstater selv at sørge for at håndhæve loven. Det er dog stadig uklart hvordan.

Den nye lov sætter også begrænsninger for transporttid af landbrugsdyr i varmt vejr.