Ny rekord: 47 meter langt dyr fundet i havet

Udland
Dette billede er fra havets bund i Australien, hvor det nye dyr er blevet fundet. Foto: Shutterstock.
Havet er et stort mysterium for os mennesker, og faktisk ved vi mere om det ydre rum, end om noget der er på vores egen jord.

Mest læste i dag

 

 

Det er også dybt og mørk, så der er utalige mange uberørte områder. Derfor dukker der ofte dyr op i havet, som man aldrig har set før. Senest et underligt dyr på 47 meter, som er hele 15 meter længere end den hidtidige rekordholder, blåhvalen.

Meget mærkeligt dyr

Forskere var helt nede på 631 meters dybde, da de fandt det underlige havdyr, som de mener er den længste af denne art.  

Dyret blev fundet i Ningaloo Canyons som ligger ud for den australske vestkyst.

Dyret er af arten Siphonophore Apolemia som er en goble. Derfor er dyret ikke som sådan enkel organisme, men stadig den længste der nogensinde er fundet.

Forskerne mener, at dyret er en sammensætning flere organismer. Det skriver Ekstra Bladet. 

Stor jubel

Forskerne var virkelig glade, da de fandt det rekordstore dyr, og de mente, at den var meget smuk. Selvom de synes, at den ligner noget, der er kommet fra en UFO.

”Det hele ligner et dyr, men det er mange tusinde individer, der skaber en slags helhed på et højere niveau,” fortæller havbiologen Stefan Siebert til mediet Wired.

Holdet lagde denne video på Twitter, hvor man kan se dyret i den fulde længde.

Så selvom det er verdens længste dyr, så beholder blåhvalen sin status lidt endnu. Blåhvalen kan blive hele 33 meter lang, og dens vægt er også langt overstigende dette dyrs, da den kan veje op til 160 ton, hvilket også gør den til det tungeste dyr der nogensinde har levet.

Blåhvalen er også truet, da der kun er mellem 10.000 og 25.000 blåhvaler tilbage i verden.

 

Anbefalet til dig