Tyskland står over for et vaskebjørneproblem, hvor de små banditter har invaderet haver, væltet skraldespande og skabt kaos i lokalsamfund.
Men en slagter og jæger fra det nordøstlige Tyskland, Michael Reiss, har fundet en uventet løsning på problemet:
Han forvandler vaskebjørne til kødboller og sælger dem som gourmetprodukter.
En utraditionel løsning på et voksende problem
Vaskebjørne blev introduceret i Tyskland i 1930’erne og har siden formeret sig eksplosivt uden naturlige fjender.
Michael Reiss, der driver slagteriet Wildererhütte i Kate, blev frustreret over at se døde vaskebjørne gå til spilde og kontaktede lokale myndigheder for at få lov til at bruge kødet.
Resultatet blev en række produkter, hvor kødbollerne er blevet en bestseller.
“Vi er de eneste i Europa, der sælger vaskebjørnekød,” fortæller Reiss til CNN.
Hans butik har tiltrukket kunder fra hele Tyskland, hvor nogle rejser over 150 kilometer for at prøve produkterne.
Ud over kødboller tilbyder Reiss syv andre vaskebjørnebaserede delikatesser og sælger nu også online.
Fra niche til bæredygtig trend?
Selvom idéen kan virke bizar, er det ikke unikt at spise skadedyr eller eksotiske retter.
Snegle i Frankrig, frølår i Kina og emu-bøffer i Australien er blot nogle eksempler på delikatesser, der udfordrer traditionelle spisevaner.
I visse dele af USA har vaskebjørnekød også været brugt både som fødevare og pels.
For nogle er vaskebjørnekød en bæredygtig løsning, der udnytter overskuddet af skadedyr.
For andre er tanken stadig grænseoverskridende.
Ville du prøve det?
Vaskebjørne-kødboller er blevet en sensation, men om de kan starte en større trend i Europa er uvist.
Mens nogle ser det som en sjov kuriositet, kan andre måske finde inspiration i ideen om bæredygtig udnyttelse af naturens ressourcer.
Så næste gang du overvejer noget nyt til aftensmaden, tør du så tage en bid af vaskebjørn?