Nyt sikkerhedstiltag i amerikansk lufthavn får Internettet til at gå amok

08/4/22 17:15

Per Broch

Et nyt sikkerhedstrick i en lufthavn i USA har taget internettet med storm. Foto: Shutterstock
En Twitter-bruger ved navn Rajat Suresh lagde et billede op på sin twitter-profil, som har fået Twitter-brugere verden over til at reagere. Hvad synes du om tiltaget?

Det er tilsyneladende helt ny teknologi, som en amerikansk lufthavn har indført. I hvert fald har et billede af en sikkerhedsprocedure i en amerikansk lufthavn efterladt sociale medier i chok.

Billedet af en selvindtjekningsskranke, hvor den rejsende skal svare på et spørgsmål, som kan fange enhver terrorist, såfremt denne skulle svare ærligt på spørgsmålet.

Selvindtjekningning spørger "Er du en terrorist?". Derefter kan svare på to måder: Ja eller Nej. Der er altså ikke en svarmulighed til de personer, der er i tvivl om, hvorvidt de er en smule terroristiske.

Dette er billedet, som Suresh delte. Hvis du var terrorist, ville du så trykke på 'JA'. Foto: Twitter.

Dette er billedet, som Suresh delte. Hvis du var terrorist, ville du så trykke på 'JA'. Foto: Twitter.

Suresh delte billedet på sin Twitter-konto med en billedtekst, der sagde: "Sikkerheden i lufthavnen bliver mere enkel."

Inden for et par timer gik billedet viralt på Twitter og fik mere end 70000 likes, mere end 76.000 retweets og tusindvis af kommentarer.

Efterhånden som teknologien i lufthavnen bliver mere og mere kompliceret med scannere og alskens moderne udstyr, så havde denne lufthavn set lyset og lagt en meget enkel og næsten fejlsikret metode på indtjekningen.

Der er ikke nogen forlydender om, hvor mange terrorister den 'nye' teknologi har fanget.

Hvad synes du om tiltaget?