Ole Røed i chok: En 0,5 liter Sprite for 50 kroner

Af: Thea Andersen

|

15/08/2023

Udland
Foto: Privat
Foto: Privat
En 0,5 l Sprite koster 50 danske kroner på et spisested i Norge.

Lige nu læser andre også

Forbrugerjournalist Ole Røed blev chokeret, da han besøgte Kaffestuggu, der er Røros' ældste spisested, i forbindelse med et hytte-salg. Det var nemlig ikke småpenge han skulle af med, da han ville have en sodavand.

Ole Røed, der har arbejdet som forbrugerjournalist i mere end to årtier, havde netop drukket kaffe til sin morgenmad, da han besluttede sig for at skifte til en forfriskende Sprite.

Da han stod ved kassen og så prisen på sodavanden - svimlende 72 NOK, svarende til knap 50 danske kroner - var han nærmest nødt til at tage en mental slurk.

"I starten troede jeg, at der måtte være en fejl. Jeg spurgte damen ved kassen, og hun måtte ringe til en kollega for at bekræfte prisen. Jeg blev chokeret, da hun sagde, at det var den korrekte pris," udtalte han.

Journalisten tog sagen i egen hånd og delte sin oplevelse på Facebook-gruppen 'Hvad sker der på Røros', hvor han fik opbakning fra flere, der mente, at prisen på sodavanden var alt for høj.

Det skriver norske DinSide.

Ole Røed forklarede, at han var i selskab med en børnefamilie, der havde købt tre sodavand til deres børn. Familien havde tilbragt flere uger på ferie og havde gentagne gange stødt på høje priser i området.

Ifølge Dagbladet viser det sig, at literprisen for en sodavand hos Kaffestuggu er hele 144 NOK, hvilket svarer til 94 danske kroner. Dette gør sodavanden billigere end en halv liter øl på de fleste værtshuse, men betydeligt dyrere end prisen i butikkerne.

Ole Røed påpegede, at han ikke mente, at han var den eneste, der måtte betale denne urimelige pris, og han udtrykte bekymring for de belastninger, det kunne påføre børnefamilier.

Adresseavisen tog kontakt til Terje Lysholm, der er hoteldirektør på Røros Hotel, der driver Kaffestuggu. Han bekræftede, at der var drøftelser om sagen, inden mediernes henvendelse.

Han beklagede prisen på sodavanden og forsikrede, at hoteller ville revidere deres prissætning.

Årsagen til den ekstreme prisstigning kunne hoteldirektøren ikke give en klar forklaring på, men han udtalte:

"Om det er en trykfejl eller en anden forklaring, ved jeg ikke. Men vi skal alligevel ind og rette prisen."

Anbefalet til dig