Oliver købte drink på natklub: Nu skal han 10 år i fængsel

19/04/2023

Nicolai Busekist

Foto: Instagram
29-årig Oliver er blevet idømt en fængselsstraf på 10 år, efter at have købt en drink på en natklub i Marokko, hvor han angiveligt betalte med falske penge.

Mest læste i dag

En britisk turist kan se frem til at tilbringe de næste 10 år bag tremmer i et fængsel i Marokko, efter at have købt en drink med falske penge.

Den 29-årige Oliver Andrews befinder sig lige nu i et marokkansk fængsel, hvor han deler en 12-personers celle med 31 andre indsatte, efter han blev anholdt i november sidste år. Det skriver Daily Star.

Den unge mand fra Bournemouth havde besøgt en par i Marrakech, hvor han købte en drink på sidste dag af en ferie i landet. Da han gjorde det, fik han at vide, at halvdelen af hans penge var falske.

Det medførte ikke blot, at han blev anholdt. Det samme gjorde hans ven, som han havde med. Fem måneder senere blev de to britiske mænd også dømt.

Oliver stod oprindeligt også overfor andre anklager, herunder at oprette en kriminel gruppe og at lave falske penge, men disse blev i sidste ende droppet.

Den 29-årige mand har hele tiden holdt fast i, at han ikke var klar over, at der var tale om falske penge.

Foto: Instagram

Alanna Cornick, der er kærester med Oliver, har forklaret til BBC, at den lange fængselsstraf var det 'værst mulige udfald'.

"Jeg har været et absolut rod. Jeg er tabt for ord - jeg kan bogstaveligt talt ikke tro det," sagde hun.

"Det har været de mest følelsesladede 24 timer nogensinde. Vi skal bare forblive håbefulde og krydse fingre."

Hun tilføjede også, at de planer om at anke kærestens dom, da de naturligvis håber på, at de kan få ham frikendt, så han kan vende retur til Storbritannien.

Ydermere har Olivers familie også hævdet, at han blev nægtet at have en tolk til stede, og at han ikke fik en chance for at tale med en advokat.

De sagde også, at de meget bekymrede for ham, da han har en hjertesygdom, der kræver, at han tager medicin dagligt.

Foto: Instagram

Hans kæreste har opfordret den britiske ambassade til at sikre, at Oliver har det godt, ligesom hun beskrev hans situation som 'hjerteskærende'.

"Vi vil bare have, at ambassaden gør deres arbejde og besøger ham og sørger for hans velbefindende," sagde hun til BBC.

"De forhold, han lever under på daglig basis, er bare hjerteskærende."

Den sorgramte kæreste har delt et opslag på Facebook, hvor hun beskriver Olivers forhold i fængslet, som hun har kaldt for 'trange' og forklarede, hvordan hans mentale og fysiske helbred lider under det.

Hun tilføjede, at på trods af at han var sammen med mere end 30 andre indsatte i en celle, er han ude af stand til at kommunikere med dem som følge af sprogbarrieren.

"Da vi besøgte ham i fængslet, var han i en meget forværret mental og fysisk tilstand og var begyndt at have selvmordstanker på grund af, at han ikke kunne kommunikere med nogen på grund af sprogbarrieren," skrev hun.

Oliver og hans ven venter nu på en ny retsdato, hvor deres sag vil blive behandlet for anden gang af en anden dommer.