Opmærksom bilist lagde mærke til viralt-håndtegn: Reddede pige fra kidnapning

Foto: YouTube
Den opmærksomme bilist lagde mærke til, at en teenagepige lavede nogle mærkelige håndbevægelser, hvorefter han straks tilkaldte politiet.

Mest læste i dag

Mange, der eksempelvis lever med vold, tør ikke fortælle det til nogen, ligesom de heller ikke tør flygte, men i stedet håber, at andre vil lægge mærke til nogle helt særlige tegn. 

Heldigvis findes der mennesker, der er opmærksomme og villige til at handle, hvis de har mistanke om, at noget er helt galt.

Det var i hvert fald en bilist fra Asheville, North Carolina, da han fik en dårlig følelse i kroppen, efter at have set en ung pige i en anden bil på motorvejen. 

Fik øjenkontakt med pigen

Manden havde passeret flere biler, men noget fangede hans opmærksomhed - en 16-årig pige. 

Han reagerede, da han følte, at hun forsøgte at danne øjenkontakt med ham. 

Efter at have fået øjenkontakt, rakte hun hånden i vejret og lavede et tegn. 

Det var da, at manden indså, at han måtte ringe til politiet. 

Pigen, der sad i den anden bil, var blevet kidnappet af en 61-årig mand og var savnet. 

Tegnene, hun lavede, stammer fra TikTok og betyder "vold i hjemmet - jeg har brug for hjælp - vold i hjemmet", siger en embedsmand fra Laurel County Sheriff's Office. 

Stammer fra TikTok

TikTok, der mest danner rammen for sjove videoer, har også fået en del negativ opmærksomhed, fordi flere vovede udfordringer, der breder sig blandt unge, nedstammer heraf. 

Men denne trend kan måske have reddet et liv. 

Trenden blev startet af  Canadian Women's Foundation, der lancerede en kampagne for at hjælpe folk med diskret at vise, at de har brug for hjælp uden at udsætte sig selv for fare. 

Kampagnen fik stor opmærksomhed og kom ud til mennesker uden for TikTok, herunder manden i bilen, som kunne tyde tegnene og vidste, at pigen var i nød. 

Takket være mandens observation og hurtige handling kunne den 16-årige pige få hjælp uden at udsætte sig selv for fare, da den, der kørte hende, ikke bemærkede, at hun tilkaldte hjælp.

Pigen er blevet genforenet med sin familie.

Foto: Canadian Women's Foundation

Anbefalet til dig