Oprørt mor: Autistisk søn på 3 år smidt af fly

Den lille familie blev sat af, inden de overhovedet nåede at lette. Foto: Shutterstock.com

En mor er rystet, efter at hun og hendes to børn blev beordret til at forlade et fly, kort efter at det havde sat kurs mod startbanen.

Det var planen at Alyssa i mandags skulle flyve fra Midland i Texas til  i Deer Park, sammen med hendes to børn på henholdsvis 1 og 3 år. Turen gik dog ikke som planlagt, det skriver Daily Star. 

De blev nemlig beordret til at forlade flyet, kort efter at det havde sat kursen på startbanen. 

Årsagen til dette er at Alyssas tre-årige søn reagerede voldsomt på at bære mundbind, den lille dreng fægtede med armene og forsøgte at hive mundbindet af, mens han råbte “net, nej, nej”. 

Den lille dreng er autistisk og har blandt andet store problemer med at få rørt ved sit ansigt - eller bære noget som rører det. Det var Alyssa naturligvis klar over på forhånd og havde derfor fået familiens læge til at skrive en note, som forklarede drengens sygdom og hvorfor han ikke ville være i stand til at bære en ansigtsmaske

Læs også

Flere lande i farezonen for at 'lukke' ned for danskere

Ingen kære mor 

Det havde dog ingen indflydelse på flyselskabets beslutning om at bede familien forlade flyet. Politiken omkring mundbind hos Southwest Airlines lyder således at, alle passagerer over 2 år, skal bære mundbind under hele turen. 

De gjorde derfor Alyssa opmærksom på at hvis ikke drengen ville bære mundbind, så blev de nødt til at vende tilbage til gaten og sætte dem af. Hvilket endte med at blive udfaldet og dermed enden på den lille families flyvetur.

Flyselskabet oplyser at de har strikse regler omkring brugen af mundbind, for at passe på deres passagerer og at alle over 2 år dermed skal bære mundbind. De oplyser at det fremgår tydeligt under booking af rejse og under indtjekning til turen.

En kommunikationsmedarbejder fra flyselskabet udtaler: “Hvis en kunde af en eller anden grund, ikke er i stand til at bære ansigtsmaske under flyvninger med os - så beklager vi at vi ikke kan være i stand til at transportere vedkommende.

Alyssa fortæller at hun havde forstået flyselskabets reglement, men at hun synes de burde tage hensyn til at der kan være specielle tilfælde. 

“Jeg mener at der bør blive lavet noget, således at både børn eller endda voksne med et handicap kan rejse uden maske - der bør være en form for fritagelse.

Alyssa og hendes to børn kom dog hjem, men måtte i stedet køres den otte timers lange køretur til deres hjem i Deer Park i Texas af en bekendt.

Læs også

Tomme hylder på apotekerne: Populær håndkøbsmedicin udsolgt over hele landet

 

 

 

 

Læs også