Opskrift på lasagne er gået viralt: Sådan laver du den 'nemmeste nogensinde' ifølge eksperter

Foto: Shutterstock
Det er nemt, og resultatet af opskriften er angiveligt fantastisk.

Mest læste i dag

Lasagne er en klassiker i mange danske husstande, og nu har BBC Good Food delt den 'nemmeste opskrift nogensinde', som de har fra eksperter.

Det skriver The Mirror.

Denne opskrift gør det nemt at skabe en autentisk smag uden en masse besvær. 

Hemmeligheden ligger i de ekstra ingredienser, der tilsættes for at give retten en dybere smag og karakter.

Her er ingredienserne, du skal bruge:

  • 1 spiseskefuld olivenolie

  • 2 skiver røget bacon

  • 1 løg, finthakket

  • 1 stilk selleri, finthakket

  • 1 mellemstor gulerod, revet

  • 2 fed hvidløg, finthakket

  • 500 g oksekød

  • 1 spiseskefuld tomatpuré

  • 2 dåser (á 400 g) hakkede tomater

  • 1 spiseskefuld klar honning

  • 500 g friske lasagneplader

  • 400 ml creme fraiche

  • 125 g groft revet mozzarella

  • 50 g revet parmesan

  • Friske basilikumblade til pynt

For at tilberede denne lækre ret skal du med at opvarme olie i en pande og tilføje bacon i små stykker. 

Efter et par minutter tilsættes løg, selleri og gulerod, og de sauteres i fem minutter, indtil de er møre. Tilsæt derefter hvidløg og steg i yderligere et minut.

Derefter tilsættes oksekødet, som skal brunes og opdeles med en træske. Lad det stege til det er brunet over det hele. 

Rør derefter tomatpuréen i kødet og grøntsagerne og kog i et minut, indtil det er godt blandet. 

Tilsæt de hakkede tomater, og sørg for at skylle dåserne med vand for at få det sidste ud af dem. 

Tilsæt honningen og smag til. Lad saucen simre i 20 minutter for at udvikle smagen.

Forvarm ovnen til 200°C og begynd at samle lasagnen. Start med at hælde et lag kødsovs i bunden af en ildfast form og læg to lasagneplader over saucen. 

Gentag dette indtil fadet er fyldt og afslut med et lag lasagneplader på toppen.

Bland creme fraiche med 2 spiseskefulde vand for at gøre det mere flydende, og hæld det over lasagnen. 

Top med mozzarella og drys parmesan på toppen. Bag i ovnen i 25 til 30 minutter, indtil retten er gylden og boblende.

Anbefalet til dig