Otte er døde i stor eksplosion nær hospital

Foto: Twitter
Foto: Twitter
En lastbil med stor brændstofbeholder er eksploderet nær et hospital, hvilket har kostet otte personer livet.

Mest læste i dag

Otte personer inklusive flere børn er døde, og endnu flere er blevet såret, efter en lastbil med en brændstofbeholder er eksploderet i nærheden af et hospital i Sydafrika.

På Twitter er rystende billeder fra eksplosionen og branden blevet delt. Desuden er der forlydender om, at flere biler også er blevet ramt af den store eksplosion, der skabte røg, der var synlig fra flere kilometers afstand.

Det skriver Mirror.

Den store eksplosion medførte, at en hektisk redningsaktion blev iværksat, da man ledte efter overlevende.

Eksplosionen, der er sket i byen Boksburg, menes at være sket, mens brandmænd forsøgte at slukke en mindre ild, der opstod efter, at en lastbil kørte ind i en bro.

De lokale myndigheder har meldt ud, at seks brandmænd er blandt de mange personer, der er blevet såret.

Britiske Mirror skriver, at den store eksplosion skete tæt på OR Tambo Memorial Hospital, hvor en brand efterfølgende brød ud.

Foto: Twitter

Kyle van Reenen, der er talsmand for det private nødhjælpsfirma Emer-G-Med, har udtalt i en meddelelse, at der har været 'flere dødsulykker' som følge af tragedien.

"Rapporter fra stedet er, at en lastbil med brændstofbeholder er eksploderet," siger han.

"På nuværende tidspunkt kan vi bekræfte, at der er flere personer, der har pådraget sig kritiske kvæstelser og flere dødsfald."

Ifølge mediet The Citizen skete eksplosionen, efter at en lastbil med brændstofbeholder kørte ind i en lavtliggende bro.

En video, der er blevet delt på Twitter, viser lastbilen i brand under broen, inden den store eksplosion forårsager et højt brag, som får forbipasserende til at flygte.

Foto: Twitter

William Ntladi, der er talsmand for Ekurhuleni Disaster and Emergency Management Services (DEMS), har udtalt til SABC News, at otte personer er døde.

"Lastbilen sad fast under broen og brød i brand," sagde han.

"Brandmændene kom også for at slukke branden. I forbindelse med slukning af lastbilen skete der desværre en eksplosion, der ramte brandmændene og brandbilen."

"I øjeblikket er alle de brandmænd, der var til stede, indlagt på hospitalet, og brandbilen er også ødelagt."

To hjem tæt på eksplosionen brød i brand, sagde Ntladi. Han tilføjede også, at en del af hospitalets skadestues tag kollapsede.

Anbefalet til dig