Overraskende beslutning: Hun dropper navnet Obama og tager dette navn i stedet

Af: Mie M.B

|

22/02/2024

Foto: Everett Collection / Shutterstock.com
Foto: Everett Collection / Shutterstock.com
I forsøget på at omgå navnets genkendelighed har hun valgt at gå under sit mellemnavn i stedet

Mest læste i dag

Malia Obama præsenterede sig under kunstnernavnet, Malia Ann, da hendes debut kortfilm 'Hjertet', som netop er blevet vist på Sundance Film Festival, udkom. Den 25-årige kvinde er kendt som datter af USA's tidligere præsident Barack Obama, men træder nu ud i rampelyset med en historie, der udforsker forholdet mellem en mor og hendes søn. Dette skridt har udløst en bølge af reaktioner online, hvor nogle hylder hendes ønske om at skabe en selvstændig karriere, mens andre spekulerer i, om det er et forsøg på at undgå stigmatiseringen som en "nepotismebaby". Det skriver Dailymail.

Siden familien Obama forlod Det Hvide Hus, har Malia og hendes søster Sasha holdt en forholdsvis lav profil, mens de har taget deres uddannelser og påbegyndt deres karrierer. Malia, der har en fortid med praktikpladser hos HBO's 'Girls' og Harvey Weinsteins produktionsfirma, arbejder nu som tekstforfatter på Donald Glovers Amazon Prime-serie 'Swarm'. Donald Glover har tidligere rost Malias talent og arbejdsetik, hvilket antyder, at hun allerede har markeret sig som en dygtig skribent indenfor branchen.

Det er ikke nogen lille bedrift at få en kortfilm accepteret til Sundance Film Festival, der er kendt for sin intense konkurrence med over 10.000 årlige indsendelser. Malia deler i en "Meet the Artist"-video sine tanker om filmen, som hun beskriver som en fortælling om tab, ensomhed, tilgivelse og fortrydelse, og udtrykker et håb om, at filmen vil give seerne en følelse af mindre ensomhed eller minde dem om vigtigheden af de mennesker, de har i deres liv.

Den beslutning Malia har truffet om at benytte sit mellemnavn frem for sit efternavn, fremhæver en ambition om at blive anerkendt for sine egne meritter snarere end sin familiebaggrund. Mens nogle ser dette valg som et modigt skridt mod at etablere en selvstændig identitet, kritiserer andre det som et forsøg på at navigere uden om nepotismedebatten. Denne debat har særligt taget fart på sociale medier, hvor "nepo baby"-diskussionen har sat spørgsmålstegn ved, hvorvidt børn af rige og berømte forældre får urimelige fordele i deres karrierer.

Anbefalet til dig