Overtroisk passager kastede mønter efter flyver: Du gætter aldrig hvorfor

Af: Mie M.B

|

08/03/2024

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Mønterne endte med at forsinke afgangen med 4 timer

Mest læste i dag

En forsinkelse på fire timer ramte onsdag en indenrigsflyvning i Kina, da en passager drevet af overtro forsøgte at sikre en sikker rejse ved at kaste mønter ind i flyets motor. Flyvningen, som blev opereret af China Southern Airlines og skulle have forladt Sanya på vej mod Beijing, blev tilbageholdt på jorden indtil omkring kl. 14:16 lokal tid, betydeligt senere end den planlagte afgangstid kl. 10. Det skriver CNN.

Hændelsen blev fanget på video, hvor en stewardesse konfronterer den påståede møntkaster for at afdække, hvor mange mønter der var blevet kastet, hvortil han svarer "tre til fem" mønter.

Den pågældende passager blev efterfølgende eskorteret væk af lufthavnspolitiet, og flyselskabet bekræftede fundet af mønterne, som udløste en grundig sikkerhedsinspektion.

Dette seneste tilfælde er blot én i en række lignende episoder i Kina, hvor passagerer har kastet mønter mod fly af overtroiske årsager. Tidligere hændelser inkluderer en forsinket flyvning i Guangzhou i oktober forrige år og en aflyst GX Airlines-flyvning i 2021, samt en episode i 2017, hvor en ældre passager kastede mønter mod et fly i den tro, at det ville sikre en sikker flyvning.

I kølvandet på onsdagens hændelse udsendte China Southern Airlines en advarsel på Weibo, Kinas sociale medieplatform, mod denne type "ukultiverede adfærd", understregende at møntkast udgør en trussel mod luftfartssikkerheden og kan medføre straf.

Anbefalet til dig