Overvægtig kvinde var gravid med trillinger: Så stiller lægerne hende i rædselsfuldt dilemma

28/08/2023

Jesper Bengtson

Foto: Instagram
Da hun først hørte, hvad lægerne foreslog, var hun så chokeret, at hun ikke troede, det var virkeligt.

Mest læste i dag

Ange Wakeling er navnet på en 38-årig kvinde fra England, der oplevede en rutsjebanetur af følelser, da lægerne gav hende et chokerende råd , mens hun var gravid.

Ange, der vejede 140 kilo, havde haft komplikationer under sin første graviditet, og i denne omgang var der hele tre babyer i hendes mave.

Det skriver The Sun.

Da hun først fik det at vide, var hun lykkelig, men så skete der noget, der vendte det store smil på hendes læber til et chok, der var så stort, at hun ikke troede på, at det var virkeligt.

Hun havde aldrig i sin vildeste fantasi forestillet sig, at lægerne skulle give hende det råd, de gjorde.

Med vægten som argumentation rådede lægerne nemlig Ange til at slutte en af trillingernes liv, før de tre babyer var kommet til verden.

Hun fik at vide, at hun var i risiko for forhøjet blodtryk, diabetes og kunne gå i tidlig fødsel, hvilket kunne have til følge, at babyerne ikke ville overleve.

“Da de spurgte mig, om jeg ville slutte livet for en eller to af trillingerne, var jeg så chokeret, at jeg ikke kunne tro det. Chris (hendes mand, red.) og jeg sagde straks nej, men lægen spurgte igen, og jeg måtte sige nej igen, at jeg ikke var parat til at slutte livet for et af mine børn.”

På trods af dilemmaet var Ange og manden, Chris, altså slet ikke i tvivl om, hvad der skulle ske. De løb gerne risikoen og valgte at fortsætte graviditeten for at give alle tre trillinger en chance.

Efter 35 uger stod det klart, at tre babyer, Olive, Ada og Tucker, var kommet til verden - og de var alle i god behold.

Til trods for de faglige vurderinger af hvad der ville være det mest sikre at gøre, trodsede den overvægtige mor alle råd, og det hele endte godt.

Du kan se trillingerne herunder:

Anbefalet til dig