Overvejer at sælge The Body Shop

31/08/2023

Thea M. Andersen

Foto: Google Maps
The Body Shop står muligvis til at blive solgt.

Mest læste i dag

Kosmetikkæden The Body Shop overvejer at sælge sin forretning på grund af faldende salgstal.

Ifølge Mirror har Natura &Co, der ejer både The Body Shop og Avon, givet ledelsen tilladelse til at undersøge "strategiske alternativer" for detailhandleren. Dette inkluderede også et muligt salg af forretningen. Dog er der "ingen sikkerhed" for, at det vil resultere i et salg.

Ifølge en analyse fra J.P. Morgan er det sandsynligt, at den internationale kosmetikkæde bliver solgt, med en værdi på omkring £405 millioner, svarende til 3,5 milliarder danske kroner.

"Der kan ikke gives nogen sikkerhed for, at denne proces vil resultere i en transaktion. Natura har ikke til hensigt at kommentere eller give opdateringer vedrørende dette emne, medmindre og indtil det besluttes, at yderligere offentliggørelse er passende eller påkrævet."

Dette har ingen umiddelbar indflydelse på The Body Shop, hvilket betyder, at butikker over hele verden - herunder Danmark - vil fortsætte med at handle som normalt.

Body Shop-kæden betjener over 30 millioner kunder, har 22.000 medarbejdere og driver over 3.000 butikker i mere end 60 lande.

Hvis et salg sker, er det uvist, hvordan dette ville påvirke dens fysiske butikker.

The Body Shop blev grundlagt i 1976 af Dame Anita Roddick i Brighton, England. I 2006 solgte Anita Roddick kæden til kosmetikgiganten L'Oréal, og 11 år efter blev den solgt videre til det brasilianske skønhedsbrand Natura for £857 millioner.

Natura har opkøbt flere velkendte mærker, herunder Avon, Aesop og The Body Shop. Dog besluttede gruppen tidligere på året at sælge det luksuriøse mærke Aesop til L'Oréal for $2.5 milliarder. I de seneste år har Natura haft vanskeligheder med lønsomheden, og virksomheden har ifølge rapporter skyldt dette på ændringer i adfærd som følge af den pandemi som covid-19 udløste.

Salget af Body Shop-mærket forventes at være en del af deres plan for at vende situationen.

Natura &Co har meddelt The Mirror, at de ikke ønsker at kommentere på det.

Anbefalet til dig