På bar bund: 11 mystiske dødsfald

31/08/2020

Sarah Steenfeldt

Det vides endnu ikke hvad der er årsagen til elefanternes død. Foto: Shutterstock
I fredags blev 11 elefanter fundet døde - og alt tyder på at det ikke er krybskytter der står bag.

Mest læste i dag

I Zimbabwe efterforsker parkmyndigheder et yderst mystisk dødsfald. Fredag blev intet mindre end 11 elefanter fundet døde i Pandamasue- skoven, der ligger mellem Hwange nationalpark og Victoria Falls. Det skriver The Guardian.

Det er allerede udelukket at hverken krybskytter eller cyanidforgiftning er årsagen til de smukke dyrs død. 

Der er blevet taget blodprøver fra de døde elefanter, for at få identificeret dødsårsagen. Svarene er endnu ikke kommet tilbage, så indtil videre er kun cyanidforgiftning udelukket. 

Det er ikke krybskytter som står bag 

Tinashe Farawo som er talsmand for Zimbabwe National Parks and Wildlife Management Authority, fortæller at ingen andre dyr var påvirket - hverken gribbe eller andre i området. 

Det har ellers ikke været uvant at finde elefanter som er døde af forgiftning, da krybskytterne så efterfølgende tager deres stødtænder og sælger dem til ulovlige elfenbenshandlere. 

I sidste måned var der et lignende dødsfald i nabolandet Botswana, hvor 275 elefanter blev fundet døde. Videnskabsfolk er stadig i gang med undersøgelsen af de mange elefanters død - også her er blandt andet forgiftning og miltbrand udelukket. 

Botswana har verdens største elefantpopulation, anslået til 156.000, og Zimbabwe den næststørste, anslået til 85.000. Sidste år døde omkring 200 elefanter i Zimbabwe af sult som følge af en tørke.

 

Anbefalet til dig