Påstod mudderbad og konkylier hjælper mod corona: Nu er han smittet

18/09/2020

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Facebook
Manden bag en række mere eller mindre vanvittige påstande om corona-virus, er nu selv blevet smittet.

Mest læste i dag

Den indiske politiker, Sukhbir Jaunapuria, trak tidligere på året overskrifter i en lang række medier verden over, da han offentliggjorde en video, hvor politikeren delte nogle anbefalinger, der var helt ude af trit med, hvad diverse sundhedsmyndighder anbefaler. I videon sidder politikeren i en mudderpøl og holder på en konkylie, da ifølge sine egne udtalelser mener, at det er en måde at undgå at få corona på. Det viser sig ikke at være sandt. Nu fortæller mediet GulfNews nemlig, at Sukhbir Jaunapuria er blevet testet positiv for coronavirus.

Jaunapuriav var - ifølge GulfNews - et af de i alt 24 medlemmer af det indiske parlament, der mandag i denne uge blev testet positiv for coronasmitten. Jaunapuriav, der til daglige repræsenterer ​​det indiske parti Bharatiya Janata, påstod ellers, at det hjælper at blæse i en konkylie og bade i mudder, da det - ifølge politikeren selv - ville forbedre hans lungekapacitet, og det at være tæt på naturen ville redde ham fra at blive smittet af coronavirus.

"Gå ud, bliv våd i regnen, sæt dig i snavs, arbejd på gården, blæse en konkylie og spis gode ting. Man får immunitet af at gøre disse ting," siger Sukhbir Jaunapuria i videoen, 

Det viste sig ikke at holde stik

Efter det mandag kom frem at politikeren - sammen med 23 parlamentskolleger - er blevet testet positiv for coronavirus, har videoen fået nyt liv. Flere brugere på sociale medier bruger netop den positive test til at prikke til polikeren, der blev smittet til trods for mudderbade og pust i konkylier ikke undgik at blive smittet. 

En bruger på det sociale medie Twitter skrev bl.a.:

"Tak, BJP-parlamentsmedlem fra Tonk-Sawai Madhopur (en region i Indien, red.), Sukhbir Singh Jaunapuria for at bevise, at mudderbade, blæser af konkylien ikke øger immuniteten mod coronavirus.”

Født i kogødding

Mens Jaunapurias video fik meget opmærksomhed online, var han dog ikke den første politiker, der gav urigtige råd om, hvordan man forhindrer at blive smittet med COVID-19.

For nylig sagde en minister fra den indiske delstat Madhya Pradesh, Imarti Devi, at hun mener, at hun er immun over for infektionen, fordi hun blev født i kogødning og mudder. Kommentaren blev angiveligt fremsat under en konfrontation med medierne den 3. september, og den blev delt bredt på nettet. Det er blot et af flere eksempler, der har bragt indiske poltikeres troværdighed i fare under coronakrisen. 

 

Anbefalet til dig