Pædagogerne lukkede og låste: 1-årig glemt i vuggestuen

21/8/20 07:38

Sarah Steenfeldt

Et kun et-årigt barn blev forleden glemt i vuggestuen. Modelfoto: Shutterstock.com
Forleden fik en mor sit livs chok, da hun ankom til vuggestuen for at hente hendes barn.

Alle forældre ved at det kræver tillid og en god mavefornemmelse når man afleverer sit barn i pasning. Det er yderst vigtigt at man føler at der bliver taget godt hånd om barnet og at det bliver passet godt på - det er nok ikke den følelse en mor fra Sundvall i Sverige står tilbage med i øjeblikket.

For nylig ankom hun til vuggestuen, for at hente hendes barn. Det kun et-årige barn var skam også stadig i vuggestuen - men det var der til gengæld ingen andre der var. Det skriver Newsner.com.

Alle pædagoger og børn - altså udover den et-årige, var taget hjem. Tilbage var det lille barn, som trissede rundt på vuggestuens legeplads, og som stod ved hegnet og spejdede efter sin mor.

Rystede over hændelsen

Moren skyndte sig ind til sit barn og fortsatte videre ind til vuggestuen, hvor hun ville hente sit barns ting - her gik alarmen så. Ikke længe efter kom en pædagog tilbage, på grund af beskeden om at alarmen var gået i vuggestuen. Både pædagog - og i særdeleshed moderen til det et-årige barn, var meget rystede over at det kunne ske.

Ifølge vuggestuen som har lavet sin egen undersøgelse omkring hændelse, beretter at de mener barnet har været efterladt alene i omkring 5 minutter - moderen er derimod af en anden opfattelse. Hun mener at barnet har været efterladt alene i ca. en halv time. 

“Men tiden er ubetydeligt, det er stadig dybt tragisk og det må bare ikke ske,” udtaler en talsperson fra vuggestuen.

Forældrene til barnet har anmeldt episoden til de svenske myndigheder, som skal føre tilsyn med institutionen.