Par slap af med gæld på 830.000 kroner på tre år takket være særlig regel

Foto: TikTok
En kvinde har afsløret, at hun og hendes partner formåede at slippe af med en gæld på 830.000 kroner på mindre end tre år.

Mest læste i dag

Hvis du har en stor gæld, som du har svært ved at slippe af med, bør du lytte til Jenny Park. Hun har nemlig selv betalt en stor gæld af sammen med sin partner, og nu har hun delt sine syv bedste tips til netop dette.

Det gør hun i en video, hvor hun først og fremmest fortæller om, at de har brugt meget tid på at lave en oversigt over deres udgifter.

"Jeg holder faktisk ikke øje med mit forbrug længere, men i den periode var det så vigtigt for mig at have en forståelse af præcis, hvor mange penge, der kom ind på min bankkonto, og hvor meget der var tilbage," siger hun i videoen.

"Især på tværs af kategorierne såsom væsentlige ting, livsstil og gæld. Det er vildt, hvor mange penge man kan bruge uden selv at være klar over det, hvis man ikke er opmærksom."

Jenny fortæller også, at de ikke blot havde fokus på at reducere deres udgifter. Derimod gjorde de også en stor indsats for at hæve deres indkomst.

"Da vi flyttede fra Minnesota til San Francisco, var det, fordi vi havde en enorm mulighed for at øge vores indkomst, og vi tog alle de ekstra penge og kastede dem til vores gæld," forklarer hun.

Desuden valgte de også at afdrage mere på deres gæld, end de egentlig var forpligtede til at gøre. I denne forbindelse benyttede de sig af det, der kaldes for 'sneboldmetoden'. Det går i al sin enkelthed ud på, at man skal prioritere den mindste gæld først.

"Hvis du vil af med din gæld, skal du betale over det månedlige minimumsbeløb," siger hun i sin video.

Også de sociale medier spillede en rolle i forhold til at nedbringe deres forbrug. Her tog Jenny en beslutning om at stoppe med at følge alle influencere, der 'promoverede forbrug og shopping'.

"Jeg har også afmeldt hvert eneste nyhedsbrev, der tilbød rabatkoder," lyder det fra hende.

I stedet valgte hun at finde en række influencere, der lavede indhold om at spare penge og skabe en formue. Hun siger selv, at det hjalp hende med at tage denne livsstil og tankegang til sig.

En anden vigtig ting var, at de forsøgte at leve under evne. I stedet for at bruge en masse penge på forbrug, brugte de dem på at betale af på deres gæld.

"Min livsstil i den tid var intens. Vi gik ikke ud at spise, vi tog ikke på ferie og vi handlede ikke så meget," fortæller hun.

"Og jeg ved, at det lyder virkelig ekstremt, men for mig havde jeg brug for det laserfokus for virkelig at nå denne milepæl. Det var virkelig nyttigt til at drive mig ind i denne nye økonomiske rejse."

Hun siger også, at hun og hendes partner var gode til at gøre det til en leg. Det gjorde de blandt andet ved at fejre det, hver gang de havde betalt 34.000 kroner af på deres gæld.

"For hver 34.000 kroner, som vi betalt af, fejrede vi det. Og det gjorde hele oplevelsen til et spil, som vi forsøgte at vinde sammen," lyder det.

Anbefalet til dig