Par voldsomt syge efter et halvt år til leje: Så opdagede de hvad deres drikkevand i virkeligheden var

Af: Mie M.B

|

29/11/2023

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Parret søger nu erstatning

Mest læste i dag

Det er ikke altid man ved, hvad man går ind til, når man lejer nyt. Det måtte et kærestepar sande, da de tidligere på året flyttede ind i en lejlighed i Beijing, Kina, til en husleje på 10.000 CNY (ca. 9500 kr.) om måneden. Det skriver mediet Unilad.

Kort efter flytningen begyndte parret at føle sig dårlige. Manden hævdede, at han konstant fik udslæt, og hans hår begyndte at falde af, mens hans kæreste oplevede smerter i brystet og hoste.

Ca. seks måneder efter flytningen opdagede manden, at de ikke havde modtaget nogen vandregninger. Ikke kun det, men også at deres vandforsyning ikke var blevet afbrudt, hævder han.

Han tjekkede vandmåleren og testede, hvad der skete, når de tændte vandet. Han fortæller, at når de åbnede hanerne, steg den grå vandmåler.

Så hvad havde parret brugt til at tage bad? Koge mad? Børste tænder i? Eller simpelthen drikke?

Parret tilkaldte en VVS'er, og de gjorde en væmmelig opdagelse. VVS'eren forklarede, at der var blevet lagt et ekstra rør under gulvene og bag væggene, som angiveligt forbandt toilettet med vandrørene. Rørene blev hurtigt fikset, men manden søger nu erstatning fra selskabet, der har ansvaret for bygningen.

Byggefirmaet fortæller, at beboere, der flytter ind i blokken, får muligheden mellem to forskellige vandforsyninger ved at justere ventilerne. Den første er drikkevand og anden vandforsyning kommer fra en nærliggende brønd. Sidstnævnte er kun beregnet til vanding af planter eller skylning af toiletter - ikke til madlavning eller drikkelse.

Brøndvandet bestod en kvalitetstest i marts, men parret påstår, at de aldrig fik det med ventilerne at vide. Derfor er virksomheden og parret nu i forhandlinger for at løse sagen. Parret håber at modtage kompensation, hvis det bliver endelig bevist, at de faktisk uvidende har drukket toiletvand i seks måneder.

Anbefalet til dig