Pas på disse fem svindelnumre, hvis du skal køre på de franske og spanske motorveje

Af: Lucas Andreas

|

24/06/2024

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er vigtigt at have de kritiske briller på, hvis du møder en af disse situationer.

Mest læste i dag

På ferie i udlandet er det vigtigt at være opmærksom på snedige tyvetricks, der kan gøre rejsen uforglemmelig af de forkerte grunde.

Tyve har mange kreative måder at narre turister på, og tricks varierer fra land til land. Her præsenteres nogle af de mest almindelige metoder, som ferieglade danskere bør være opmærksomme på.

Det skriver AD.

Et af de mest udbredte tricks ifølge VAB, det belgiske svar på FDM, er, at tyve gestikulerer mod bilister på motorvejen og signalerer, at der er noget galt med bilen. Det sker ofte nær en parkeringsplads eller tankstation, hvor medsammensvorne står klar til at stjæle værdigenstande fra bilen, når føreren stiger ud for at undersøge problemet.

Særligt i Spanien er denne form for tricktyveri særlig udbredt.

I Frankrig advares der om den såkaldte 'italienske fidus'. Her tømmer tyve et dæk på en parkeret bil og venter på, at chaufføren vender tilbage. Når føreren leder efter reservedæk eller reparationssæt, udnytter tyvene den manglende opmærksomhed til hurtigt at stjæle værdigenstande fra bilen. For at undgå dette bør man altid låse bilen og gemme værdigenstande af vejen.

En anden kendt metode, 'irske svindler', involverer en person, der på perfekt engelsk hævder, at han eller hun er blevet bestjålet og beder om penge til at komme hjem. Ofrene ser aldrig deres penge igen, og det franske politi har tidligere advaret om denne metode.

For at undgå indbrud opfordrer politiet også til at slukke helt for elektronisk udstyr som bærbare computere og smartphones, når bilen parkeres. Tyve bruger nemlig WiFi- og Bluetooth-detektorer til at identificere værdifuldt udstyr i biler.

Helt overordnet gælder det, at man under sin færden i udlandet altid bør aflåse sin bil og gemme værdigenstande væk fra synlige steder. Derudover bør man altid have de kritiske briller på.

Anbefalet til dig